ov-chipkaart

Mansveld stuurt planning NOVB naar Tweede Kamer

ov-chipkaart

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft maandag de werkagenda van het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) naar de Tweede Kamer gestuurd. Het NOVB is in juni vorig jaar opgericht onder meer om de problemen met de OV-chipkaart het hoofd te bieden. De organisatie, waarin vervoerders en overheden deelnemen, wil dat Trans Link Systems vóór 1 juni 2014 een coöperatie is waarin alle vervoerbedrijven een gelijkwaardige positie hebben.

Het NOVB richt zich op het belang van de concessiegrensoverschrijdende reiziger die snel, betrouwbaar, veilig en met gemak en comfort van deur tot deur wil reizen.

Werkagenda

De Werkagenda 2014-2017 is tot stand gekomen in samenwerking met reizigersorganisaties, die tevens een vaste plek hebben in het NOVB directeurenoverleg als adviseur. Eric Janse de Jonge, de voorzitter van het NOVB Directeurenoverleg: “Met deze werkagenda zetten de partijen die zijn vertegenwoordigd in het NOVB gezamenlijk een solide en realistisch-ambitieuze planning neer voor de komende jaren.”

De vervoerders spraken begin deze maand al met elkaar dat reizigers met vragen of klachten over de OV-chipkaart vanaf 1 februari niet meer van het kastje naar de muur worden gestuurd. Als een vervoerder wordt gebeld met een vraag of klacht over een reis met meerdere vervoerders, dan handelt de gebelde vervoerder deze vraag voor alle partijen af. Een tweede stap is dat er een apart serviceloket komt voor alle vervoerders. Dit serviceloket moet het voor de zomer makkelijker en duidelijker maken voor de reiziger.

Lees ook:

Vervoerders maken afspraken over lokettenwarboel OV-chip

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.