Waterbus, Rotterdam Willemsbrug

Waterbus breidt uit met nieuwe spits- en daldienst

Waterbus, Rotterdam Willemsbrug

De OV-veerdiensten Waterbus en Aqualiner investeren vanaf mei de komende twee jaar in een nieuwe spits- en daldienst. De bestaande Waterbus-verbinding tussen Dordrecht en Rotterdam krijgt op werkdagen extra afvaarten gedurende de spitsuren. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties start Waterbus met een vaste, rechtstreekse dagelijkse lijndienst tussen Dordrecht, Rotterdam en Kinderdijk, waar de Waterbus een eigen steiger-voorziening krijgt.

De in 1999 gestarte OV-verbinding over het water groeit en vervoert jaarlijks ruim 1,7 miljoen reizigers en 1,2 miljoen fietsen, die gratis mee mogen. Door de extra spits- en dalafvaarten op werkdagen wordt de dienstverlening uitgebreid voor forenzen en scholieren. De spitsdienst vertrekt vanuit Dordrecht en doet ook de haltes Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel aan. In de daluren vaart de Waterbus speciaal voor recreanten en toeristen rechtstreeks van Rotterdam en Dordrecht naar Kinderdijk.

Uitbreiding

Voor de uitbreiding wordt een extra vaartuig aangeschaft en Waterbus wil de komende tijd verder groeien door nog meer nadruk te leggen op een marktgerichte benadering, waarin de bestemmingen centraal staan. De organisatie wil daarnaast versneld stappen zetten op het gebied van e-tickets en arrangementen in samenwerking met meerdere partners, onder andere de Euromast, ss Rotterdam, het Dordrechts Museum en De Hollandse Biesbosch.

Waterbus is het grootste netwerk van openbaar vervoer over water in Nederland. De schepen verzorgen 365 dagen per jaar reizen tussen de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, maar er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. Met de schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Door de 111 medewerkers worden met dertien schepen dagelijks twintig haltes aangedaan. Waterbus en Aqualiner, dat vooral in Rotterdam actief is, zijn onderdeel van Aquabus BV, een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Lees ook: 10 procent meer reizigers voor Waterbus en aqualiner in 2014

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waterbus breidt uit met nieuwe spits- en daldienst | OVPro.nl
Waterbus, Rotterdam Willemsbrug

Waterbus breidt uit met nieuwe spits- en daldienst

De OV-veerdiensten Waterbus en Aqualiner investeren vanaf mei de komende twee jaar in een nieuwe spits- en daldienst. De bestaande Waterbus-verbinding tussen Dordrecht en Rotterdam krijgt op werkdagen extra afvaarten gedurende de spitsuren. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties start Waterbus met een vaste, rechtstreekse dagelijkse lijndienst tussen Dordrecht, Rotterdam en Kinderdijk, waar de Waterbus een eigen steiger-voorziening krijgt.

De in 1999 gestarte OV-verbinding over het water groeit en vervoert jaarlijks ruim 1,7 miljoen reizigers en 1,2 miljoen fietsen, die gratis mee mogen. Door de extra spits- en dalafvaarten op werkdagen wordt de dienstverlening uitgebreid voor forenzen en scholieren. De spitsdienst vertrekt vanuit Dordrecht en doet ook de haltes Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel aan. In de daluren vaart de Waterbus speciaal voor recreanten en toeristen rechtstreeks van Rotterdam en Dordrecht naar Kinderdijk.

Uitbreiding

Voor de uitbreiding wordt een extra vaartuig aangeschaft en Waterbus wil de komende tijd verder groeien door nog meer nadruk te leggen op een marktgerichte benadering, waarin de bestemmingen centraal staan. De organisatie wil daarnaast versneld stappen zetten op het gebied van e-tickets en arrangementen in samenwerking met meerdere partners, onder andere de Euromast, ss Rotterdam, het Dordrechts Museum en De Hollandse Biesbosch.

Waterbus is het grootste netwerk van openbaar vervoer over water in Nederland. De schepen verzorgen 365 dagen per jaar reizen tussen de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, maar er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. Met de schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Door de 111 medewerkers worden met dertien schepen dagelijks twintig haltes aangedaan. Waterbus en Aqualiner, dat vooral in Rotterdam actief is, zijn onderdeel van Aquabus BV, een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Lees ook: 10 procent meer reizigers voor Waterbus en aqualiner in 2014

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.