Qbuzz, bus, U-OV, Utrecht

Staking buschauffeurs en trambestuurders U-OV gaat niet door

De trambestuurders en buschauffeurs van U-OV gaan maandag toch niet staken in Utrecht. De directie van U-OV beloofde woensdagavond maatregelen te nemen om de rusttijden van het personeel te verruimen, zoals de trambestuurders en buschauffeurs wilden. 

Het Utrechtse OV-personeel was van plan te staken omdat ze geen pauze meer krijgt halverwege hun dienst, maar aan het einde. De trambestuurders en buschauffeurs zijn echter tevreden met de maatregelen die de directie heeft aangekondigd.

Winterdienstregeling

Tijdens de aankondiging van de staking afgelopen dinsdag, gaf de de ondernemingsraad aan nog in gesprek te zijn met de directie van U-OV. De buschauffeurs en trambestuurders zouden niet staken, wanneer de directie het personeel van U-OV tegemoet wilde komen. De directeur van U-OV zei toen echter nog twee maanden nodig te hebben om de fouten in de roosters te herstellen.

De buschauffeurs en trambestuurders van U-OV wilden staken tegen de nieuwe winterdienstregeling die 14 december ingaat, waarin hun pauze dus aan het einde van de dienst gepland was. Daarnaast vonden de chauffeurs dat ze veel overlast ondervinden van vele werkzaamheden in de Utrechtse binnenstad waardoor er problemen zijn met de rijtijden.

Lees ook: Buschauffeurs en trambestuurders van U-OV staken maandag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.