Eerste Hermes-bus overgespoten in nieuwe roodwitte huisstijl

Hoewel Hermes, de huidige vervoerder in Zuidoost-Brabant, ook met ingang van de nieuwe concessie in december 2016 het busvervoer in de regio blijft verzorgen, krijgen de bussen wel een heel ander uiterlijk. Vervoerder Hermes verandert namelijk zijn stijl in deze regio van het vertrouwde grijs naar de kleuren rood en wit. Vanaf deze week zullen er al bussen in deze nieuwe kleuren in Eindhoven gaan rondrijden.

De eerste Hermes-bus die was overgespoten in de nieuwe kleuren, stond afgelopen donderdag in de garage van Hermes in Eindhoven. En dat is niet de enige verandering. De bussen krijgen USB-aansluitingen, het interieur in veel bussen wordt aangepakt en opgefrist en het OV-kastje krijgt een nieuwe plek in de bus. Er worden in totaal 92 bussen overgespoten.

Volans-lijn

Deze bussen krijgen nieuwe kleuren, zodat ze qua stijl passen bij de nieuwe bussen die Hermes heeft besteld bij busbouwer VDL. VDL levert namelijk 43 zogenaamde Evolans-bussen en twee waterstofbussen. De Evolans-bussen kunnen volledig elektrisch kunnen rijden en passen bij de Volans-lijn, een netwerk van hoogwaardige busverbindingen in Noord-Brabant. Rood en wit zijn de traditionele kleuren van de provincie Noord-Brabant en ook vervoerder Arriva rijdt in West- en Oost-Brabant in deze kleuren.

Evolans

Tevens wordt het wagenpark verder uitgebreid met 65 nieuwe dieselbussen, die ook in de nieuwe huisstijl van Hermes worden uitgerust. De aanschaf van deze bussen is nodig om een gedeelte van het huidige dieselwagenpark om te zetten naar Euro 6-voertuigen om zo de overbrugging naar zero emissie schoner te laten verlopen.

Lees ook: Busconcessie ZO-Brabant aan enige inschrijver Hermes gegund

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Eerste Hermes-bus overgespoten in nieuwe roodwitte huisstijl”

x y|20.04.16|00:01

Een flinke verbetering. Een stuk beter dan het voorheen overheersende naargeestige grijs. Hopelijk krijgt dit navolging en verdwijnt het grauwe saaie grijs zo snel mogelijk van alle Nederlandse bussen en trams.

Louis.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Hermes-bus overgespoten in nieuwe roodwitte huisstijl | OVPro.nl

Eerste Hermes-bus overgespoten in nieuwe roodwitte huisstijl

Hoewel Hermes, de huidige vervoerder in Zuidoost-Brabant, ook met ingang van de nieuwe concessie in december 2016 het busvervoer in de regio blijft verzorgen, krijgen de bussen wel een heel ander uiterlijk. Vervoerder Hermes verandert namelijk zijn stijl in deze regio van het vertrouwde grijs naar de kleuren rood en wit. Vanaf deze week zullen er al bussen in deze nieuwe kleuren in Eindhoven gaan rondrijden.

De eerste Hermes-bus die was overgespoten in de nieuwe kleuren, stond afgelopen donderdag in de garage van Hermes in Eindhoven. En dat is niet de enige verandering. De bussen krijgen USB-aansluitingen, het interieur in veel bussen wordt aangepakt en opgefrist en het OV-kastje krijgt een nieuwe plek in de bus. Er worden in totaal 92 bussen overgespoten.

Volans-lijn

Deze bussen krijgen nieuwe kleuren, zodat ze qua stijl passen bij de nieuwe bussen die Hermes heeft besteld bij busbouwer VDL. VDL levert namelijk 43 zogenaamde Evolans-bussen en twee waterstofbussen. De Evolans-bussen kunnen volledig elektrisch kunnen rijden en passen bij de Volans-lijn, een netwerk van hoogwaardige busverbindingen in Noord-Brabant. Rood en wit zijn de traditionele kleuren van de provincie Noord-Brabant en ook vervoerder Arriva rijdt in West- en Oost-Brabant in deze kleuren.

Evolans

Tevens wordt het wagenpark verder uitgebreid met 65 nieuwe dieselbussen, die ook in de nieuwe huisstijl van Hermes worden uitgerust. De aanschaf van deze bussen is nodig om een gedeelte van het huidige dieselwagenpark om te zetten naar Euro 6-voertuigen om zo de overbrugging naar zero emissie schoner te laten verlopen.

Lees ook: Busconcessie ZO-Brabant aan enige inschrijver Hermes gegund

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Eerste Hermes-bus overgespoten in nieuwe roodwitte huisstijl”

x y|20.04.16|00:01

Een flinke verbetering. Een stuk beter dan het voorheen overheersende naargeestige grijs. Hopelijk krijgt dit navolging en verdwijnt het grauwe saaie grijs zo snel mogelijk van alle Nederlandse bussen en trams.

Louis.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.