Bus Connexxion

Connexxion sleept concessie Noord-Holland Noord binnen

De provincie Noord-Holland heeft de concessie Noord-Holland Noord gegund aan vervoerder Connexxion, die nu ook al het busvervoer hier voor zijn rekening neemt. De nieuwe concessie gaat van start in juli 2018 en heeft een duur van 10 jaar. De provincie draagt aan de concessie jaarlijks 19,1 miljoen euro bij.

Gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit is tevreden over het bod van Connexxion, wat een forse kwaliteitsverbetering van het OV in de regio moet verzorgen. “Mooi dat we onze busreizigers in Noord-Holland Noord vanaf 2018 beter, schoner en frequenter vervoer kunnen aanbieden,” aldus Post. “We rijden straks met meer bussen in de spits en naast de vertrouwde OV-chipkaart kun je op termijn ook mobiel betalen. Ik ben er trots op dat we dat doen, terwijl we tegelijkertijd de CO2-uitstoot halveren.”

Omvang concessie

In deze concessie is het busvervoer opgenomen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en de exploitatie van de Texelhopper. Voor de concessie eist de provincie dat de vervoerder beter inspeelt op de vraag van reizigers en reizigersgroei en meer tevreden reizigers realiseert.

In de nieuwe concessie biedt Connexxion onder meer extra bussen aan op verschillende lijnen. Zo zullen er op verschillende trajecten in de regio Noord-Holland Noord, tijdens de doordeweekse spits meer bussen gaan rijden. Op verbindingen met weinig reizigers wordt een ‘taxi-deel-systeem’ aangeboden waarvoor reizigers zich van tevoren kunnen aanmelden.

Duurzaam vervoer

Tevens moet zeker de helft van alle bussen in 2025 zero emissie rijden. Dit gaat de vervoerder doen door vanaf de start van de nieuwe concessie alvast met 83 zero-emissie midibussen te gaan rijden, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 50 procent vermindert. Vanaf juli 2018 is dan meer dan de helft van de vloot in de concessie emissievrij. Ook rijden vanaf de start 52 dieselbussen die voldoen aan de Euro VI-norm.

De provincie zegt voor Connexxion te hebben gekozen, omdat deze vervoerder goed heeft voldaan aan de eisen voor meer tevreden reizigers en een verlaging van de belasting voor milieu- en leefomgeving. Overigens sloot de inschrijfperiode voor deze aanbesteding al in december 2016, maar na meerdere verzoeken voor extra tijd, besloot de provincie de inschrijftermijn enkele maanden uit te stellen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Connexxion sleept concessie Noord-Holland Noord binnen | OVPro.nl
Bus Connexxion

Connexxion sleept concessie Noord-Holland Noord binnen

De provincie Noord-Holland heeft de concessie Noord-Holland Noord gegund aan vervoerder Connexxion, die nu ook al het busvervoer hier voor zijn rekening neemt. De nieuwe concessie gaat van start in juli 2018 en heeft een duur van 10 jaar. De provincie draagt aan de concessie jaarlijks 19,1 miljoen euro bij.

Gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit is tevreden over het bod van Connexxion, wat een forse kwaliteitsverbetering van het OV in de regio moet verzorgen. “Mooi dat we onze busreizigers in Noord-Holland Noord vanaf 2018 beter, schoner en frequenter vervoer kunnen aanbieden,” aldus Post. “We rijden straks met meer bussen in de spits en naast de vertrouwde OV-chipkaart kun je op termijn ook mobiel betalen. Ik ben er trots op dat we dat doen, terwijl we tegelijkertijd de CO2-uitstoot halveren.”

Omvang concessie

In deze concessie is het busvervoer opgenomen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en de exploitatie van de Texelhopper. Voor de concessie eist de provincie dat de vervoerder beter inspeelt op de vraag van reizigers en reizigersgroei en meer tevreden reizigers realiseert.

In de nieuwe concessie biedt Connexxion onder meer extra bussen aan op verschillende lijnen. Zo zullen er op verschillende trajecten in de regio Noord-Holland Noord, tijdens de doordeweekse spits meer bussen gaan rijden. Op verbindingen met weinig reizigers wordt een ‘taxi-deel-systeem’ aangeboden waarvoor reizigers zich van tevoren kunnen aanmelden.

Duurzaam vervoer

Tevens moet zeker de helft van alle bussen in 2025 zero emissie rijden. Dit gaat de vervoerder doen door vanaf de start van de nieuwe concessie alvast met 83 zero-emissie midibussen te gaan rijden, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 50 procent vermindert. Vanaf juli 2018 is dan meer dan de helft van de vloot in de concessie emissievrij. Ook rijden vanaf de start 52 dieselbussen die voldoen aan de Euro VI-norm.

De provincie zegt voor Connexxion te hebben gekozen, omdat deze vervoerder goed heeft voldaan aan de eisen voor meer tevreden reizigers en een verlaging van de belasting voor milieu- en leefomgeving. Overigens sloot de inschrijfperiode voor deze aanbesteding al in december 2016, maar na meerdere verzoeken voor extra tijd, besloot de provincie de inschrijftermijn enkele maanden uit te stellen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.