Arriva-bussen vanaf 1 februari ook in Zuid-Holland cashloos

Buschauffeurs van Arriva in Zuid-Holland accepteren vanaf 1 februari geen contant geld meer. Reizigers kunnen in deze bus dan alleen nog maar betalen met hun OV-chipkaart, creditcard of met de pinpas. Dit doet de vervoerder om de veiligheid in de bus te vergroten, nadat buschauffeurs meerdere malen het doelwit waren van overvallen.

Al ruim een maand is het niet langer mogelijk om in de avonduren met contant geld te betalen in de Arriva-bussen in deze provincie. Daar is positief op gereageerd, meldt Arriva. Ook werden de stadsbussen in de steden Gouda en Alphen aan den Rijn al in november 2015 uitgerust met een pinapparaat en heeft Arriva hier in 2016 tijdelijk een nieuw ticketsysteem getest.

Positieve ervaringen

Het gaat hier om de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. Ook in Noord-Brabant en in Friesland is het al niet meer mogelijk om met cash te betalen op bussen van Arriva. In de concessie Achterhoek Rivierenland en op de Waddeneilanden kunnen reizigers nog wel gewoon voor contant geld een kaartje kopen bij de buschauffeur.

Als het aan de vakbonden had gelegen, zou er in alle bussen in Nederland sinds deze maand al geen contant geld meer geaccepteerd worden. Maar hoewel vervoerders in 2016 hun handtekening plaatsten onder de deadline, zijn er slechts enkele vervoerders die hieraan op dit moment voldoen. Wel zijn zij nog steeds druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe betaalmethodes.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva-bussen vanaf 1 februari ook in Zuid-Holland cashloos | OVPro.nl

Arriva-bussen vanaf 1 februari ook in Zuid-Holland cashloos

Buschauffeurs van Arriva in Zuid-Holland accepteren vanaf 1 februari geen contant geld meer. Reizigers kunnen in deze bus dan alleen nog maar betalen met hun OV-chipkaart, creditcard of met de pinpas. Dit doet de vervoerder om de veiligheid in de bus te vergroten, nadat buschauffeurs meerdere malen het doelwit waren van overvallen.

Al ruim een maand is het niet langer mogelijk om in de avonduren met contant geld te betalen in de Arriva-bussen in deze provincie. Daar is positief op gereageerd, meldt Arriva. Ook werden de stadsbussen in de steden Gouda en Alphen aan den Rijn al in november 2015 uitgerust met een pinapparaat en heeft Arriva hier in 2016 tijdelijk een nieuw ticketsysteem getest.

Positieve ervaringen

Het gaat hier om de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. Ook in Noord-Brabant en in Friesland is het al niet meer mogelijk om met cash te betalen op bussen van Arriva. In de concessie Achterhoek Rivierenland en op de Waddeneilanden kunnen reizigers nog wel gewoon voor contant geld een kaartje kopen bij de buschauffeur.

Als het aan de vakbonden had gelegen, zou er in alle bussen in Nederland sinds deze maand al geen contant geld meer geaccepteerd worden. Maar hoewel vervoerders in 2016 hun handtekening plaatsten onder de deadline, zijn er slechts enkele vervoerders die hieraan op dit moment voldoen. Wel zijn zij nog steeds druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe betaalmethodes.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.