Van Hool dubbeldekker, Groningen Drenthe

Dubbeldekkers Qbuzz rijden weer; oorzaak vreemde lucht niet ontdekt

Van Hool dubbeldekker, Groningen Drenthe

Qbuzz laat vier dubbeldekkers van busfabrikant Van Hool weer de weg op gaan. In een dubbeldekker werden vorige week enkele mensen onwel nadat ze een vreemde geur roken. De oorzaak van die vreemde lucht is nog niet ontdekt, maar de vervoerder is gerustgesteld dat deze bussen veilig de weg op kunnen.

In eerste instantie werd gedacht dat de airco de boosdoener was, maar na onderzoek van de brandweer en van Qbuzz zelf bleek hier niets mee aan de hand te zijn. Er is ook niets anders vreemds gekomen uit een grondig onderzoek door de vervoerder. “Ook de brandstofsystemen zijn uitgebreid onderzocht, maar dit leverde niets op”, aldus Qbuzz-woordvoerder Bonnie Wiersma tegen RTV Drenthe.

Extern onderzoek

In totaal rijdt Qbuzz hier met vijf dubbeldekkers en slechts vier gaan weer de weg op. Het laatste voertuig is de bus waarin de chauffeur en twee passagiers onwel zijn geworden. Deze bus zal nog een keer door een externe partij onder de loep worden genomen, omdat Qbuzz zeker wil weten dat er geen probleem is met deze specifieke dubbeldekker. Met dit onderzoek wordt volgende week gestart.

De buschauffeur van Qbuzz was woensdag bezig met een rit van Groningen naar Emmen toen hij zich niet goed begon te voelen door een vreemde geur. Ook twee passagiers werden hierdoor getroffen. De chauffeur zette zijn bus naast de kant en werd met de passagiers door de hulpdiensten opgevangen. De drie zijn onderzocht in het ziekenhuis, maar er werd ook in het ziekenhuis niets vreemds gevonden.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dubbeldekkers Qbuzz rijden weer; oorzaak vreemde lucht niet ontdekt | OVPro.nl
Van Hool dubbeldekker, Groningen Drenthe

Dubbeldekkers Qbuzz rijden weer; oorzaak vreemde lucht niet ontdekt

Qbuzz laat vier dubbeldekkers van busfabrikant Van Hool weer de weg op gaan. In een dubbeldekker werden vorige week enkele mensen onwel nadat ze een vreemde geur roken. De oorzaak van die vreemde lucht is nog niet ontdekt, maar de vervoerder is gerustgesteld dat deze bussen veilig de weg op kunnen.

In eerste instantie werd gedacht dat de airco de boosdoener was, maar na onderzoek van de brandweer en van Qbuzz zelf bleek hier niets mee aan de hand te zijn. Er is ook niets anders vreemds gekomen uit een grondig onderzoek door de vervoerder. “Ook de brandstofsystemen zijn uitgebreid onderzocht, maar dit leverde niets op”, aldus Qbuzz-woordvoerder Bonnie Wiersma tegen RTV Drenthe.

Extern onderzoek

In totaal rijdt Qbuzz hier met vijf dubbeldekkers en slechts vier gaan weer de weg op. Het laatste voertuig is de bus waarin de chauffeur en twee passagiers onwel zijn geworden. Deze bus zal nog een keer door een externe partij onder de loep worden genomen, omdat Qbuzz zeker wil weten dat er geen probleem is met deze specifieke dubbeldekker. Met dit onderzoek wordt volgende week gestart.

De buschauffeur van Qbuzz was woensdag bezig met een rit van Groningen naar Emmen toen hij zich niet goed begon te voelen door een vreemde geur. Ook twee passagiers werden hierdoor getroffen. De chauffeur zette zijn bus naast de kant en werd met de passagiers door de hulpdiensten opgevangen. De drie zijn onderzocht in het ziekenhuis, maar er werd ook in het ziekenhuis niets vreemds gevonden.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.