Mercedes Citaro hybrid - Bus of the Year 2019

Mercedes-Benz Citaro hybrid wint ‘Bus van het Jaar 2019’

De Mercedes-Benz Citaro hybrid is verkozen tot ‘Bus van het Jaar 2019’. Tom Terjessen, voorzitter van de internationale jury, overhandigde de award aan Daimler Buses-topman Till Oberwörder tijdens de Duitse vakbeurs IAA. De hybride bus versloeg in de wedstrijd elektrische varianten van busfabrikanten Solaris en Irizar. 

“Met deze bus kan zuiniger worden gereden zonder dat er forse investeringen in de infrastructuur nodig zijn. Het is dus de beste oplossing voor het hedendaagse openbaar vervoer”, lichtte jury-voorzitter Terjessen de keuze voor deze bus toe.

Wedstrijd

De ‘Bus of the Year’-wedstrijd wordt jaarlijks vergeven aan de bus die het meeste indruk weet te maken op een internationale jury van experts. De nieuwe hybride bus van Mercedes-Benz werd met name goed beoordeeld in de categorieën spaarzaamheid, innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. “Met de Citaro hybrid helpen we vervoerders om milieustandaarden te behalen en tegelijkertijd voordelig hun operatie uit voeren.”

De jury was bovendien positief over de techniek in deze bus. Hoewel deze bus is uitgerust met een elektrische motor, is dat niet ten koste gegaan van het aantal zitplaatsen in vergelijking met een Citaro op diesel. Verder hoefde het interieur van de bus niet aangepast te worden en vereist de nieuwe motor geen extra onderhoud.

Brandstofbesparing

De Duitse busbouwer belooft in de Citaro hybrid een brandstofbesparing van circa 8,5 procent in vergelijking met een lijnbus die op Euro 6 rijdt. In vergelijking met een bus op Euro 5, loopt die besparing op tot 20 procent. Alle huidige Citaro-modellen kunnen worden ingericht als hybride, net als de meeste andere lijnbussen.

De bussen werden een jaar geleden al in de normale dienstregeling beproefd in Emmen. De gemeente sprak destijds haar waardering uit voor deze bus, omdat hiermee een stap gezet kon worden in het verminderen van de CO2-uitstoot zonder dat hiervoor een uitgebreide infrastructuur aangelegd moest worden.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Mercedes-Benz Citaro hybrid wint ‘Bus van het Jaar 2019’”

Jaap Busser|20.09.18|20:17

Hypocriete duitse autobouwers cq Duitse politiek, Alles voor ‘das umwelt’ laten ze eerst maar eens de snelheid van alle auto’s begrenzen op 140 km/h , en auto’s zuiniger maken ipv steeds meer vermogen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mercedes-Benz Citaro hybrid wint ‘Bus van het Jaar 2019’ | OVPro.nl
Mercedes Citaro hybrid - Bus of the Year 2019

Mercedes-Benz Citaro hybrid wint ‘Bus van het Jaar 2019’

De Mercedes-Benz Citaro hybrid is verkozen tot ‘Bus van het Jaar 2019’. Tom Terjessen, voorzitter van de internationale jury, overhandigde de award aan Daimler Buses-topman Till Oberwörder tijdens de Duitse vakbeurs IAA. De hybride bus versloeg in de wedstrijd elektrische varianten van busfabrikanten Solaris en Irizar. 

“Met deze bus kan zuiniger worden gereden zonder dat er forse investeringen in de infrastructuur nodig zijn. Het is dus de beste oplossing voor het hedendaagse openbaar vervoer”, lichtte jury-voorzitter Terjessen de keuze voor deze bus toe.

Wedstrijd

De ‘Bus of the Year’-wedstrijd wordt jaarlijks vergeven aan de bus die het meeste indruk weet te maken op een internationale jury van experts. De nieuwe hybride bus van Mercedes-Benz werd met name goed beoordeeld in de categorieën spaarzaamheid, innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. “Met de Citaro hybrid helpen we vervoerders om milieustandaarden te behalen en tegelijkertijd voordelig hun operatie uit voeren.”

De jury was bovendien positief over de techniek in deze bus. Hoewel deze bus is uitgerust met een elektrische motor, is dat niet ten koste gegaan van het aantal zitplaatsen in vergelijking met een Citaro op diesel. Verder hoefde het interieur van de bus niet aangepast te worden en vereist de nieuwe motor geen extra onderhoud.

Brandstofbesparing

De Duitse busbouwer belooft in de Citaro hybrid een brandstofbesparing van circa 8,5 procent in vergelijking met een lijnbus die op Euro 6 rijdt. In vergelijking met een bus op Euro 5, loopt die besparing op tot 20 procent. Alle huidige Citaro-modellen kunnen worden ingericht als hybride, net als de meeste andere lijnbussen.

De bussen werden een jaar geleden al in de normale dienstregeling beproefd in Emmen. De gemeente sprak destijds haar waardering uit voor deze bus, omdat hiermee een stap gezet kon worden in het verminderen van de CO2-uitstoot zonder dat hiervoor een uitgebreide infrastructuur aangelegd moest worden.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Mercedes-Benz Citaro hybrid wint ‘Bus van het Jaar 2019’”

Jaap Busser|20.09.18|20:17

Hypocriete duitse autobouwers cq Duitse politiek, Alles voor ‘das umwelt’ laten ze eerst maar eens de snelheid van alle auto’s begrenzen op 140 km/h , en auto’s zuiniger maken ipv steeds meer vermogen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.