Eindhoven Airport stimuleert gebruik openbaar vervoer

Bus, geen dienst, Hermes, Eindhoven
Foto: Bussen uit dienst. Foto ter illustratie. Foto: Connexxion.

Eindhoven Airport heeft de handen ineengeslagen met spoorvervoerder NS en busvervoerder Hermes om het aantal autobewegingen richting de luchthaven te verminderen. Passagiers uit de provincie Noord-Brabant kunnen voor 9 euro een kaartje kopen, waarmee ze met trein en bus naar het vliegveld kunnen reizen. Passagiers uit andere provincies betalen 17 euro.

Het doel van de OV-campagne is om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren en aan te tonen dat het openbaar vervoer een duurzaam alternatief is voor de auto. Bovendien zet de luchthaven in op duurzaamheid en een betere kwaliteit van de leefomgeving in de buurt van het vliegveld. De omgeving van luchthaven heeft te maken met parkeeroverlast. Meer OV-gebruik moet zorgen dat minder reizigers de auto pakken.

Een kaartje voor trein en bus

De samenwerking zorgt ervoor dat reizigers één kaartje kunnen gebruiken voor het vervoer van NS en het vervoer van Hermes. Ze kunnen dit kaartje kopen via www.eindhovenairport.nl/OV. Passagiers die dit kaartje kopen, mogen bovendien gebruikmaken van de zogenaamde ‘fast track’. Daardoor zijn ze sneller door de security.

Eind vorig jaar ging Hermes ook al een samenwerking aan met parkeerdienstverlener Q-Park om de bereikbaarheid van Eindhoven Airport te bevorderen. Reizigers kunnen online een combikaart kopen voor een parkeerplaats bij Q-Park Meerhoven en een buskaartje.

Lees ook:

Hermes slaat handen ineen met Q-Park

Neem op 21 mei deel aan het OV Debat en praat mee over de mogelijkheden waarop vervoerders en overheden samenwerken met elkaar en met andere marktpartijen die andere modaliteiten aanbieden.

OV-Debat-2019_468x60px - registreer

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.