GVB tram

GVB moet ontslagen directeur 268.000 euro betalen

GVB tram

Het GVB moet de ontslagen directeur Pieter Schotte een schadevergoeding betalen van 268.000 euro. Dat heeft de kantonrechter vrijdag bepaald. GVB had de directeur ontslagen na berichtgeving in de Telegraaf als zou hij de aanbestedingsregels hebben overtreden.

De vervoerder ontsloeg Schotte in juni nadat hij in een aantal media werd beschuldigd van het stelselmatig overtreden van aanbestedingsregels. Een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen stelde al vast dat van fraude geen sprake was.

Schoon schip

Wel zouden Schotte en een medebestuurder zich schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur, meende het GVB. Om schoon schip te maken werden de twee directeuren ontslagen.

De rechtbank oordeelde dat het GVB geen enkel verwijt tegen oud-directeur Pieter Schotte kan hardmaken.

Negatieve beeldvorming

Ook heeft het ov-bedrijf zich onvoldoende ingespannen om negatieve beeldvorming over de bestuurder te voorkomen of bij te stellen. De rechter stelde vast dat Schotte altijd goed heeft gefunctioneerd.

Daarnaast is uitgebreid onderzocht of de gewraakte directeur kan worden verweten dat hij op andere punten als bestuurder heeft gefaald of dat hij verantwoordelijk was voor slecht bestuur. Ook daar is de rechtbank niets van gebleken, meldt de Telegraaf. Het GVB wil nog niet reageren op de uitspraak.

Lees ook: GVB-directeur: “Uitslag onderzoek heeft enorme impact”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.