Zero emissie-bus van Ebusco

Bart Schmeink aan de slag bij Ebusco

Zero emissie-bus van Ebusco

Bart Schmeink, de oud-directeur van Connexxion, start op 1 juni als Strategic Director bij de Brabantse bussenfabrikant Ebusco. Er rijden al enkele bussen van Ebusco rond in Utrecht en sinds kort ook in Dordrecht. Op termijn wil vervoerder Qbuzz deze voertuigen ook gaan inzetten in de concessie Groningen-Drenthe.

Schmeink bevestigt de functie. “Elektrisch en emissievrij vervoer is wereldwijd nu eenmaal de toekomst. Ebusco heeft daarvoor een bewezen betrouwbare totaaloplossing in huis”, aldus Schmeink. Zowel Schmeink als directeur OV Eric van Eijndhoven vertrokken begin 2019 bij vervoerder Connexxion. In de tijd dat zij leiding gaven aan de vervoerder werd flink geïnvesteerd in elektrische bussen.

Transdev

Schmeink is niet de enige voormalige medewerker van Transdev die overstapt naar de bussenfabrikant. Michel van Maanen, voormalig topmanager bij Transdev, zal namelijk chief commercial officer (CCO) en chief operating officer (COO) worden. Ebusco zegt het directieteam te willen uitbreiden nu het ‘in Nederland en daarbuiten hard aan het groeien is’.

Ebusco is een relatief nieuwe speler in de bussenmarkt en heeft nooit dieselbussen gebouwd. In 2016 investeerden de Nederlandse overheid en ING allebei in het bedrijf. Het ministerie van Economische Zaken draagt bij in de vorm van een innovatiekrediet en ING heeft een belang in het bedrijf genomen en verstrekt verdere financiering aan de busbouwer.

Lees ook:

Connexxion-directeuren Schmeink en Van Eijndhoven vertrekken

OV-Debat-2019_468x73px-registreer

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Bart Schmeink aan de slag bij Ebusco”

Murat Tasova|26.04.19|10:19

Nou Ebusco succes met deze ijzer sterk topmanager, heeft hele goede dingen gedaan voor connexxion in

Ik ben benieuwd wat jullie nieuwe pand wordt.

Helena Drijftholt|27.04.19|10:28

Langs deze weg wens ik Bart veel succes in zijn nieuwe functie bij Ebusco.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.