Pier Eringa, directeur ProRail

Pier Eringa stapt over naar Transdev

Pier Eringa, directeur ProRail

De huidige ProRail-topman Pier Eringa gaat vanaf 1 september aan de slag als CEO van Transdev Nederland, het moederbedrijf van onder andere Connexxion en Hermes. Afgelopen december werd bekend dat topmannen Bart Schmeink en Eric van Eijndhoven, respectievelijk algemeen directeur en directeur OV, beide Transdev zouden gaan verlaten. Transdev verzorgt bus-, trein-, taxi- en ambulancevervoer. 

“Met Pier hebben we een man met een enorm breed netwerk en veel kennis over het openbaar vervoer en publieke domein aangetrokken”, aldus Christian Schreyer, CEO en President van Transdev Noord- en Centraal- Europa over de benoeming van Eringa. “We hebben volop vertrouwen dat we onder zijn leiding onze ambitieuze doelen op het gebied van de operatie, innovatie en klantgerichtheid realiseren.”

Directeur

Volgens de vervoerder past het profiel van Eringa goed bij Transdev Nederland. Niet alleen heeft hij ervaring in het OV, maar hij heeft ook al verschillende jaren topfuncties bekleed bij publiek-private organisaties, zoals bij de politie, de NS, als directeur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, als toezichthouder bij de KNVB. Hij is nu al enkele jaren de president-directeur van infrabeheerder ProRail.

“Daar heeft hij ervoor gezorgd dat de spoorbeheerder op financieel én operationeel gebied weer positief op de kaart staat in Nederland, Europa en zelfs daarbuiten”, aldus Transdev Nederland. Tijdens zijn tijd als boegbeeld van ProRail en ook andere organisaties daarvoor, zette hij verder onder meer enkele interne veranderingen in gang om deze organisaties toekomstbestendig te maken.

Overstap

“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en trots gewerkt bij ProRail”, aldus Eringa zelf over zijn overstap. “Met deze overstap ga ik er alles aan doen om de positie van het internationale mobiliteitsbedrijf Transdev in Nederland verder te verstevigen. Transdev heeft dagelijks impact op de mobiliteit van vele gebruikers. Bovendien maakt de organisatie echt het verschil voor de samenleving dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld zero emissie en Mobility as a Service. Daarom is dit voor mij een geweldige transfer.”

Eringa kondigde in maart zijn vertrek aan in aanloop naar de omvorming van ProRail van een besloten vennootschap naar een zelfstandig bestuursorgaan. In het kader van die ontwikkeling liet Eringa weten niet beschikbaar te zijn als hoofd van de nieuwe publieke organisatie. ProRail moet daarom op zoek naar een opvolger.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.