Transdev-directeur Pier Eringa ook aan de slag bij CBR

De nieuwe directeur van Transdev Nederland, Pier Eringa, gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen helpen om de achterstand bij de verlenging van de rijbewijzen weg te werken. Dit doet hij omdat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat aan hem gevraagd heeft. Eringa zal deze werkzaamheden combineren met zijn functie bij Transdev Nederland. 

“Het CBR heeft ernstige problemen met het proces van de beoordeling van de rijgeschiktheid. De doorlooptijden zijn te hoog en veel mensen worden hierdoor geraakt”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld werk, mantelzorg of sociale contacten.”

Operationele deskundigheid

Ze geeft aan dat in samenspraak met de voorzitter van de raad van toezicht van het CBR is besloten om de raad zo snel mogelijk tijdelijk aan te vullen met operationele deskundigheid. “De heer Pier Eringa, tot voor kort president directeur van ProRail, is bereid gevonden om als aanvulling op de Raad van Toezicht, de directie van het CBR met zijn ervaring en deskundigheid te ondersteunen.”

Het CBR worstelt momenteel met een achterstand bij het beoordelen van de medische dossiers voor de verlenging van rijbewijzen. Daardoor loopt de wachttijd voor automobilisten enorm op. De minister hoopt dat Eringa kan helpen om de volgens haar schrijnende situatie op te lossen van mensen die buiten hun schuld zonder rijbewijzen komen te zitten.

Lees ook:

Pier Eringa stapt over naar Transdev

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Transdev-directeur Pier Eringa ook aan de slag bij CBR | OVPro.nl

Transdev-directeur Pier Eringa ook aan de slag bij CBR

De nieuwe directeur van Transdev Nederland, Pier Eringa, gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen helpen om de achterstand bij de verlenging van de rijbewijzen weg te werken. Dit doet hij omdat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat aan hem gevraagd heeft. Eringa zal deze werkzaamheden combineren met zijn functie bij Transdev Nederland. 

“Het CBR heeft ernstige problemen met het proces van de beoordeling van de rijgeschiktheid. De doorlooptijden zijn te hoog en veel mensen worden hierdoor geraakt”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld werk, mantelzorg of sociale contacten.”

Operationele deskundigheid

Ze geeft aan dat in samenspraak met de voorzitter van de raad van toezicht van het CBR is besloten om de raad zo snel mogelijk tijdelijk aan te vullen met operationele deskundigheid. “De heer Pier Eringa, tot voor kort president directeur van ProRail, is bereid gevonden om als aanvulling op de Raad van Toezicht, de directie van het CBR met zijn ervaring en deskundigheid te ondersteunen.”

Het CBR worstelt momenteel met een achterstand bij het beoordelen van de medische dossiers voor de verlenging van rijbewijzen. Daardoor loopt de wachttijd voor automobilisten enorm op. De minister hoopt dat Eringa kan helpen om de volgens haar schrijnende situatie op te lossen van mensen die buiten hun schuld zonder rijbewijzen komen te zitten.

Lees ook:

Pier Eringa stapt over naar Transdev

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.