RET, tram, WiFi

Voorlopig akkoord over cao voor RET-medewerkers

RET, tram, WiFi

Er is een voorlopig cao-akkoord voor de medewerkers van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET. Het akkoord, met een looptijd van één jaar, biedt de medewerkers een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. Deze gaat met terugwerkende kracht in per 1 februari van dit jaar. Daarnaast krijgen de lagere inkomens, tot en met schaal zes, een maandelijkse toelage van veertig euro en medewerkers met een inkomen vanaf schaal zeven een toelage van 27,50 euro per maand.

”Mooi dat er voor de trambestuurders, de buschauffeurs en alle andere medewerkers van de RET nu een akkoord is”, aldus Eric Vermeulen, cao-onderhandelaar bij FNV Publiek Belang. ”Een akkoord dat ik positief durf aan te bevelen bij onze leden. 1,5 procent loonsverhoging is een goed resultaat, maar ik ben ook zeer tevreden dat afspraken zijn gemaakt over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking en dat er gewerkt gaat worden aan verjonging.”

Resultaat

Naast afspraken over loon, zijn afspraken gemaakt over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten. De RET streeft ernaar om de komende jaren tenminste twintig banen voor hen te realiseren. Het vervoersbedrijf gaat ook werken aan verjonging en het beperken van de inhuur van externe medewerkers. Ook heeft de RET toegezegd de afspraken uit het sociaal akkoord 2014 over de duur en opbouw van de ww na te komen.

Binnenkort is er een vergadering voor de FNV-leden die bij de RET werken. Daar kunnen zij hun mening geven over het cao-voorstel. Het volledige onderhandelingsakkoord is hier te vinden.

GVB

Dinsdag werd bekend dat ook voor het personeel van de Amsterdamse vervoerder GVB een voorlopig cao-akkoord is bereikt. Daarin is onder meer afgesproken dat er een loonsverhoging komt van 1,3 procent, dat er loondoorbetaling plaatsvindt bij ziekte en dat de inhuur van externen beperkt wordt.

Lees ook: Cao-akkoord voor medewerkers Amsterdamse vervoerder GVB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.