Idee voor lokaal geteeld voedsel wint prijs op RET-feest

Het concept Rechtstreex, een afhaalpunt voor lokaal geteeld voedsel, heeft afgelopen vrijdag tijdens de Aardig Onderweg Awards van de RET de publieksprijs gewonnen, waar het eerder al de juryprijs binnensleepte. Het was de vijfde editie van de jaarlijkse wedstrijd waarmee het Rotterdamse vervoerbedrijf goede initiatieven en ideeën wil steunen.

Aan de publieksprijs was in tegenstelling tot voorgaande jaren geen geldprijs verbonden, maar een studiereis. De bedenkers van het Rechtstreex-idee, Arthur Nijhuis en Maarten Bouten, mogen naar het Sustainable Foods Summit in de Amerikaanse staat Californië, waar ze over hun idee mogen spreken. Ook krijgen ze een workshop van een bekende goeroe op het gebied van kleinschalige voedselinitiatieven.

De winnaars van de juryprijs, toegekend in drie categorieën, krijgen ieder een bedrag van 10.000 euro. Rechtstreex won in de categorie ondernemen. Gloria Summerville, een inloophuis voor hiv-patiënten, won in de categorie samenleven en het Rotterdams festival voor de korte film in de categorie kunst, cultuur & sport.

Geldprijs

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam maakte de drie winnaars al eerder bekend. Alle jurywinnaars krijgen 10.000 euro. De uitreiking afgelopen vrijdag in het Rotterdamse Nieuwe Luxortheater werd live uitgezonden op TV Rijnmond.

Meer dan honderd inzenders dongen mee naar de Anders Onderweg Award. De jury maakte een voorselectie van 36 inzenders. Dat leverde uiteindelijk 9 finalisten op, drie in elke categorie.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Idee voor lokaal geteeld voedsel wint prijs op RET-feest | OVPro.nl

Idee voor lokaal geteeld voedsel wint prijs op RET-feest

Het concept Rechtstreex, een afhaalpunt voor lokaal geteeld voedsel, heeft afgelopen vrijdag tijdens de Aardig Onderweg Awards van de RET de publieksprijs gewonnen, waar het eerder al de juryprijs binnensleepte. Het was de vijfde editie van de jaarlijkse wedstrijd waarmee het Rotterdamse vervoerbedrijf goede initiatieven en ideeën wil steunen.

Aan de publieksprijs was in tegenstelling tot voorgaande jaren geen geldprijs verbonden, maar een studiereis. De bedenkers van het Rechtstreex-idee, Arthur Nijhuis en Maarten Bouten, mogen naar het Sustainable Foods Summit in de Amerikaanse staat Californië, waar ze over hun idee mogen spreken. Ook krijgen ze een workshop van een bekende goeroe op het gebied van kleinschalige voedselinitiatieven.

De winnaars van de juryprijs, toegekend in drie categorieën, krijgen ieder een bedrag van 10.000 euro. Rechtstreex won in de categorie ondernemen. Gloria Summerville, een inloophuis voor hiv-patiënten, won in de categorie samenleven en het Rotterdams festival voor de korte film in de categorie kunst, cultuur & sport.

Geldprijs

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam maakte de drie winnaars al eerder bekend. Alle jurywinnaars krijgen 10.000 euro. De uitreiking afgelopen vrijdag in het Rotterdamse Nieuwe Luxortheater werd live uitgezonden op TV Rijnmond.

Meer dan honderd inzenders dongen mee naar de Anders Onderweg Award. De jury maakte een voorselectie van 36 inzenders. Dat leverde uiteindelijk 9 finalisten op, drie in elke categorie.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.