Metroverkeer tussen Beurs en Centraal weer opgestart

Metro Rotterdam CS (bron: Robin Utrecht)
Foto: Robin Utrecht

Stadsvervoerder RET laat sinds maandag 5 november weer metro’s rijden tussen Beurs en Rotterdam Centraal. Eerder konden hier geen metro’s rijden omdat op station Stadhuis asbest is aangetroffen. Ondertussen zijn de asbestresten op de sporen en de perrons van station Stadhuis verwijderd. Het station zelf blijft nog wel dicht.

Sinds het station op 25 oktober moest worden gesloten, kon er op metrolijn D en E niet de normale route gereden worden. De RET meldde enige tijd terug dat het metrostation ongeveer 2,5 week dicht zou blijven, maar benadrukte te zoeken naar een oplossing om in ieder geval wel te kunnen rijden tussen Beurs en Centraal.

Niet stoppen

Die oplossing is nu gevonden. De metro’s zullen daarbij stapvoets door station Stadhuis rijden en er niet stoppen. Reizigers die bij deze halte moeten zijn, krijgen het advies om naar metrostation Beurs te reizen en vanaf daar ofwel te lopen of met tramlijnen 4, 7, 8 of 25 naar halte Weena te reizen. Vanaf die tramhalte is het nog maar circa 3 minuten lopen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.