NS Flex vanaf zomer voor alle reizigers beschikbaar

Het saldoloos reizen via NS Flex is naar verwachting voor alle reizigers beschikbaar in de zomer van 2018. De testgroep voor NS Flex is deze week gegroeid naar vijfhonderd reizigers en zal op korte termijn weer verdubbelen. Eind vorig jaar kregen de eerste honderd reizigers de mogelijkheid om NS Flex te testen en zij hebben dit nu drie maanden kunnen doen.

De ervaringen van deze honderd reizigers waren positief over de mogelijkheid om achteraf te betalen voor hun reizen met de trein, bus, tram en metro. Reizigers moeten met NS Flex nog steeds hun OV-chipkaart gebruiken, maar hoeven hier niet langer saldo op te laden. Ze betalen namelijk met een factuur achteraf. Ook kunnen NS Flex-gebruikers opties aan- en uitzetten in de app, zoals een upgrade naar eersteklas.

Onbezorgd gevoel

Reizigers reageerden vooral goed op het gemak waarmee ze konden reizen. “Nooit meer na te hoeven denken over of er wel voldoende saldo op de OV-chipkaart staat, geeft een onbezorgd gevoel”, aldus NS. Wel blijft de vervoerder NS Flex verder ontwikkelen en daarom is de testgroep nu ook vergroot. De feedback van de testpersonen wordt zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen. Dit is al gedaan door voortaan bij een overstap naar NS Flex het resterende saldo op je OV-chipkaart automatisch te verrekenen op de eerste factuur.

De komende tijd gaat de spoorvervoerder aan de slag om reizigers beter inzicht te geven in de gemaakte reizen en in de kosten van die reizen. Momenteel staat er een uitgebreid overzicht van alle OV-reizen en kosten in Mijn NS, maar dat zal binnenkort ook te zien zijn in de NS-app. Bovendien creëert de vervoerder een kostenteller, zodat reizigers in één oogopslag kunnen zien hoeveel kosten er tot dan toe zijn gemaakt. Overigens kunnen reizigers zich niet aanmelden voor NS Flex, de nieuwe testers krijgen een uitnodiging.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS Flex vanaf zomer voor alle reizigers beschikbaar”

Peter H. Smit|16.03.18|15:21

Kunnen andere vervoerders aanhaken?

Werkt het ook met leeftijdskorting, bestemmingen net over de grens, abonnementen?

Kan het ook met een bankpasje, waarmee dan meteen kan worden afgerekend?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS Flex vanaf zomer voor alle reizigers beschikbaar | OVPro.nl

NS Flex vanaf zomer voor alle reizigers beschikbaar

Het saldoloos reizen via NS Flex is naar verwachting voor alle reizigers beschikbaar in de zomer van 2018. De testgroep voor NS Flex is deze week gegroeid naar vijfhonderd reizigers en zal op korte termijn weer verdubbelen. Eind vorig jaar kregen de eerste honderd reizigers de mogelijkheid om NS Flex te testen en zij hebben dit nu drie maanden kunnen doen.

De ervaringen van deze honderd reizigers waren positief over de mogelijkheid om achteraf te betalen voor hun reizen met de trein, bus, tram en metro. Reizigers moeten met NS Flex nog steeds hun OV-chipkaart gebruiken, maar hoeven hier niet langer saldo op te laden. Ze betalen namelijk met een factuur achteraf. Ook kunnen NS Flex-gebruikers opties aan- en uitzetten in de app, zoals een upgrade naar eersteklas.

Onbezorgd gevoel

Reizigers reageerden vooral goed op het gemak waarmee ze konden reizen. “Nooit meer na te hoeven denken over of er wel voldoende saldo op de OV-chipkaart staat, geeft een onbezorgd gevoel”, aldus NS. Wel blijft de vervoerder NS Flex verder ontwikkelen en daarom is de testgroep nu ook vergroot. De feedback van de testpersonen wordt zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen. Dit is al gedaan door voortaan bij een overstap naar NS Flex het resterende saldo op je OV-chipkaart automatisch te verrekenen op de eerste factuur.

De komende tijd gaat de spoorvervoerder aan de slag om reizigers beter inzicht te geven in de gemaakte reizen en in de kosten van die reizen. Momenteel staat er een uitgebreid overzicht van alle OV-reizen en kosten in Mijn NS, maar dat zal binnenkort ook te zien zijn in de NS-app. Bovendien creëert de vervoerder een kostenteller, zodat reizigers in één oogopslag kunnen zien hoeveel kosten er tot dan toe zijn gemaakt. Overigens kunnen reizigers zich niet aanmelden voor NS Flex, de nieuwe testers krijgen een uitnodiging.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS Flex vanaf zomer voor alle reizigers beschikbaar”

Peter H. Smit|16.03.18|15:21

Kunnen andere vervoerders aanhaken?

Werkt het ook met leeftijdskorting, bestemmingen net over de grens, abonnementen?

Kan het ook met een bankpasje, waarmee dan meteen kan worden afgerekend?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.