Incheck bankkaart, proef HTM

HTM gestart met vervangen van ruim 4.000 kaartlezers

(foto: Inge)

De Haagse stadsvervoerder HTM gaat de bijna 4.000 kaartlezers in alle bussen en trams vervangen. De nieuwe kaartlezers zijn voorzien van de nieuwste functionaliteiten, waarmee de vervoerder zich klaarmaakt voor de toekomstige introductie van nieuwe betaalmiddelen in het OV. De oude exemplaren zijn daarnaast aan het einde van hun levensduur. Voorlopig blijft het alleen mogelijk om in en uit te checken met de OV-chipkaart.

HTM is maandag 18 januari gestart met vervanging van de kaartlezers in de bussen. Daarna zijn respectievelijk de rood-beige-, RandstadRail- en R-Net-trams aan de beurt. De vervoerder verwacht dat eind dit jaar alle 3.872 nieuwe kaartlezers zijn geplaatst. Het is nog niet bekend wanneer reizigers in Den Haag ook kunnen in- en uitchecken met andere betaalwijzen dan de OV-chipkaart.

Oplichtende rand

Het nieuwe type kaartlezer is voorzien van de nieuwste technologieën. Dat betekent dat ze ook geschikt zijn voor inchecken met een barcode, smartphone, bankpas of creditcard. Voorlopig staan deze functies dus nog wel uit. Verder hebben de kaartlezers een ander uiterlijk. Het scherm is groter en de OV-chipkaart kan nu tegen de hele voorkant worden gehouden. Behalve de bekende piepjes, licht bij in- en uitchecken ook de rand van de kaartlezers groen of rood op.

HTM maakte de voertuigen afgelopen tijd al klaar voor de komst van de nieuwe kaartlezers. In 211 trams en 143 bussen is hiervoor bekabeling toegevoegd. In totaal is ruim 33 kilometer aan netwerkkabels aangebracht, 23 kilometer aan voedingskabels en 1,3 kilometer aan antennekabels. Verder zijn 354 nieuwe routers en 778 verdeelkastjes geplaatst in de voertuigen.

Lees ook: GVB klaar voor ‘nieuwe betalen’ met 4.000 nieuwe kaartlezers van Thales

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

HTM gestart met vervangen van ruim 4.000 kaartlezers | OVPro.nl
Reiziger betaalt meer bij het inchecken.

HTM gestart met vervangen van ruim 4.000 kaartlezers

Reiziger betaalt meer bij het inchecken. Foto: ProMedia

De Haagse stadsvervoerder HTM gaat de bijna 4.000 kaartlezers in alle bussen en trams vervangen. De nieuwe kaartlezers zijn voorzien van de nieuwste functionaliteiten, waarmee de vervoerder zich klaarmaakt voor de toekomstige introductie van nieuwe betaalmiddelen in het OV. De oude exemplaren zijn daarnaast aan het einde van hun levensduur. Voorlopig blijft het alleen mogelijk om in en uit te checken met de OV-chipkaart.

HTM is maandag 18 januari gestart met vervanging van de kaartlezers in de bussen. Daarna zijn respectievelijk de rood-beige-, RandstadRail- en R-Net-trams aan de beurt. De vervoerder verwacht dat eind dit jaar alle 3.872 nieuwe kaartlezers zijn geplaatst. Het is nog niet bekend wanneer reizigers in Den Haag ook kunnen in- en uitchecken met andere betaalwijzen dan de OV-chipkaart.

Oplichtende rand

Het nieuwe type kaartlezer is voorzien van de nieuwste technologieën. Dat betekent dat ze ook geschikt zijn voor inchecken met een barcode, smartphone, bankpas of creditcard. Voorlopig staan deze functies dus nog wel uit. Verder hebben de kaartlezers een ander uiterlijk. Het scherm is groter en de OV-chipkaart kan nu tegen de hele voorkant worden gehouden. Behalve de bekende piepjes, licht bij in- en uitchecken ook de rand van de kaartlezers groen of rood op.

HTM maakte de voertuigen afgelopen tijd al klaar voor de komst van de nieuwe kaartlezers. In 211 trams en 143 bussen is hiervoor bekabeling toegevoegd. In totaal is ruim 33 kilometer aan netwerkkabels aangebracht, 23 kilometer aan voedingskabels en 1,3 kilometer aan antennekabels. Verder zijn 354 nieuwe routers en 778 verdeelkastjes geplaatst in de voertuigen.

Lees ook: GVB klaar voor ‘nieuwe betalen’ met 4.000 nieuwe kaartlezers van Thales

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.