Conducteur, NS

NS start werving 50 hoofdconducteurs en 50 machinisten

Conducteur, NS

NS start per direct de werving van 50 nieuwe hoofdconducteurs en 50 nieuwe machinisten. Ook komen er twintig extra medewerkers bij Transportbesturing bij die kunnen bijsturen als verstoringen optreden. Om de werkdruk te verlichten komen er met ingang van volgende week 75 extra reservediensten beschikbaar binnen het rooster, zowel voor conducteurs als machinisten.

Dat zijn enkele van de maatregelen die NS neemt naar aanleiding van het groot werkoverleg met personeel vorige week. De maatregelen zijn vrijdag door de directie van NS Reizigers aan de ondernemingsraad gestuurd. Vorige week legden zo’n 150 machinisten en conducteurs van NS het werk neergelegd vanwege een overleg met de NS-directie over verhoogde werkdruk.

Vakmanschap

In overleg met de medewerkers wordt de komende weken bekeken hoe de zorgen het beste kunnen worden aangepakt waarbij hun vakmanschap en betrokkenheid centraal staan. Per regio komen er lokale actieteams om knelpunten aan te pakken, zodat onze conducteurs, machinisten en bijstuurders de reiziger nog beter kunnen bedienen.

Ook landelijk worden maatregelen genomen. Zo worden smerige nachttreinen, in het weekeinde veroorzaakt door uitgaanspubliek, sneller schoongemaakt door teams van schoonmaakpersoneel die werken vanaf enkele stations in de Randstad.

Maatregelen

Directievoorzitter Marjan Rintel van NS Reizigers: “De menselijke maat moet terug waarbij we als collega’s zij aan zij problemen oplossen. Het signaal van medewerkers heb ik duidelijk gehoord. Er moest op een aantal terreinen iets gebeuren, en snel. Niet met abstracte plannen die op kantoor zijn bedacht, maar samen met de medewerkers dicht op de werkvloer. Met de ondernemingsraad houden we de vinger aan de pols om te zorgen dat deze maatregelen ook effect hebben.”

Lees ook:

Treinverkeer gestremd door werkonderbreking NS-personeel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.