Railforum lanceert verkiezing ‘Stagebegeleider van het Jaar’

Railforum heeft maandag de verkiezing ‘Stagebegeleider van het Jaar 2016’ gelanceerd. Volgens het kennisnetwerk zijn stagiairs “de sleutel voor de toekomst van het spoor en het OV”. Daarom wil Railforum goede stagebegeleiders uit deze sectoren in het zonnetje zetten.

Stagiaires kunnen hun stagebegeleider uit het studiejaar 2015-2016 tot 26 augustus nomineren via de website www.railforum.nl/SvhJ2016. De verkiezing Stagebegeleider van het Jaar komt voort uit het project Boeien en Binden en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Door vergrijzing gaat er veel kennis en ervaring in de spoor- en OV-sector verloren. Eén van de manieren om jonge mensen aan de sector te binden is het aanbieden van stages. Goede stagebegeleiders zijn daarbij van groot belang en van grote invloed op de eerste ervaring met de sector. Railforum roept haar leden op om meer stageplekken aan te bieden, zodat meer jonge mensen kennis kunnen maken met de spoor- en OV-sector.

Verkiezing

Vorig jaar werd brand en reputatie-manager Bob Bohlander (zie foto) van NS verkozen tot Stagebegeleider van het Jaar. Voormalig NS-topman Aad Veenman reikte verder twee eervolle vermeldingen uit aan lector Jan Willem Proper van de NHTV en juryvoorzitter Niels van Oort. In totaal werden er twaalf stagebegeleiders uit de sector genomineerd.

Lees ook: Bob Bohlander van NS Stagebegeleider van het Jaar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.