stagebegeleider, 2016, Bob Huisman, Railforum

Bob Huisman van NedTrain Stagebegeleider van het Jaar 2016

Bob Huisman van NedTrain is verkozen tot Stagebegeleider van het Jaar 2016. De titel Praktijkbegeleider van het Jaar is dit jaar voor Patrick Pool van HTM. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van deze award bij kennisnetwerk Railforum in Utrecht. Het was de tweede keer dat de Stagebegeleider van het Jaar werd gekozen en de eerste keer dat Railforum de prijs voor een Praktijkbegeleider van het Jaar uitdeelde. 

Railforum reikte de prijzen aan de begeleiders uit om het belang van stageplekken in de OV-sector aandacht te geven. “Een goede stagebegeleider kan de eerste indruk van jonge mensen van de sector maken of breken. Het vraagt behoorlijk wat inzet om naast het bestaande werk tijd en aandacht vrij te maken voor de nieuwe generatie collega’s”, aldus het kennisnetwerk. Railforum biedt bovendien aan de stagebegeleiders een training aan om een nog betere begeleider te worden.

Award

68 studenten nomineerden in totaal 31 stagebegeleiders. Er werden elf finalisten geselecteerd die werkzaam zijn bij GVB, ProRail, NS, NedTrain, RET, 9292, HTM en de gemeente Utrecht.

Juryvoorzitter Niels van Oort reikte de award voor de beste praktijkbegeleider uit aan Patrick Pool. Margot Peters van NedTrain nam de stagebegeleider-award in ontvangst voor haar collega Bob Huisman die in Schotland was. Huisman woonde de uitreiking wel ‘virtueel’ bij, via een videogesprek op de Ipad. De jury, bestond naast Niels van Oort, ook uit Stagebegeleider van het Jaar 2015 Bob Bohlander, Rick Broeren en Henry Ludwig.

Lees ook: Railforum lanceert verkiezing ‘Stagebegeleider van het Jaar’

Railforum Stagebegeleider van het jaar 2016
Railforum Stagebegeleider van het jaar 2016

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.