Contactloos betalen in de HTM-stadbus

FNV: onder medewerkers veel steun voor staking bij HTM

Reizigers lijken goed geïnformeerd te zijn over de staking woensdagochtend in het stadsvervoer in Den Haag. Daar legde het personeel van 06.00 tot 10.00 uur het werk neer wegens onvrede over de cao-onderhandelingen. Om chaotische toestanden en onzekerheid te voorkomen, heeft HTM besloten om ook geen bussen en trams met werkwillige medewerkers te laten uitrijden.

Bestuurder Eric Vermeulen van vakbond FNV meldt dat de steun van de medewerkers voor de actie groot is. “Iedereen die had moeten werken heeft zich verzameld in een van de remises”, zegt Vermeulen. Ook leden van vakbond CNV doen mee aan de actie.

Bij de haltes voor tram en bus is het rustig en ook op de treinstations staan nauwelijks mensen die met het stadsvervoer hun weg willen vervolgen. Vermeulen heeft van collega’s gehoord dat er wel wat klachten over de staking zijn geweest. “En dat begrijp ik best. Het is vervelend als je niet met de bus of tram kan reizen. Maar wij staan met de rug tegen de muur. We staken niet voor niets.”

Eisen

De werknemers eisen onder meer loonsverhoging en het verminderen van de ‘onverantwoord hoge werkdruk’. Volgens vakbond FNV wordt er al sinds vorig jaar onderhandeld over een nieuwe cao, maar komen de partijen er niet uit. HTM zou zelfs een ultimatum hebben laten verlopen zonder een goed bod te doen.

Bron: ANP

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.