tram, HTM, Den Haag

Kilometertarief van Den Haag stijgt licht in 2014

Het kilometertarief voor het openbaar vervoer in Haaglanden gaat per 1 januari 2014 omhoog met 1,28 procent. Dat heeft het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden woensdag besloten. Volgens het stadsgewest is de tariefsverhoging het gevolg van landelijk vastgelegde afspraken over de indexatie en is de doorvoering daarom verplicht.

Het tarief voor het openbaar vervoer voor het reizen met de OV-chipkaart bestaat uit een basistarief en een kilometertarief. Het basistarief wordt verhoogd van 86 cent naar 87 cent.

Tarieven

Voor de bussen in Haaglanden en de trams in de stad, inclusief RandstadRail, wordt het kilometertarief verhoogd van 0,144 cent naar 0,146 cent. Het tarief voor RandstadRail van Den Haag Laan van NOI naar Zoetermeer/Pijnacker Zuid wordt verhoogd van 0,168 naar 0,170 cent.

Lees ook:

Tarieven voor tram en bus minder hard gestegen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.