Flexity 2, supertram, Bombardier, De Lijn

De Lijn bestelt 40 extra supertrams bij Bombardier

Belgische vervoersmaatschappij De Lijn heeft 40 extra Flexity 2 trams besteld bij fabrikant Bombardier Transportation. Het is een aanvulling op eerdere een bestelling van 48 supertrams. Het merendeel van deze Flexity 2 trams heeft een lengte van 43 meter en een capaciteit van zo’n 380 passagiers. De totale opdracht heeft een waarde van 97 miljoen euro.

In de stad Gent gaan 16 tweerichtingstrams rijden met een lengte van 43 meter. In Antwerpen gaat 24 eenrichtingstrams rijden. 14 hiervan bestaan uit 7 rijtuigen met een lengte van 43 meter. 10 trams bestaan uit 5 rijtuigen en hebben een lengte van 31 meter en een capaciteit van ongeveer 266 reizigers. Alle trams hebben een breedte van 2,3 meter.

Vervoerscapaciteit

De voertuigen zijn uitgerust met een Bombardier Mitrac aandrijfsysteem en hebben verwarming-, ventilatie- en airconditioning-systemen voor bestuurders en passagiers. Deze systemen zorgen voor de klimaatbeheersing in het voertuig.

Directeur Roger Kesteloot van De Lijn, “We zijn blij dat we de vervoerscapaciteit van deze  Vlaamse steden flink kunnen vergroten. De eerste reacties op de naam ‘Albatros’, die onze passagiers hebben gekozen voor de Flexity 2 trams in Gent, zijn positief. We kijken uit naar de levering van de veertig extra trams.

Supertram

In Gent werd in december vorig jaar de eerste supertram feestelijk ingehuldigd door het stadsbestuur. Het voertuig werd op een enorme dieplader naar Gent gereden. De Belgen werken al een aantal jaren aan plannen om de tram een grotere rol in het openbaar vervoer te geven.

De Lijn is op dit bezig met de voorbereidingen van de tramlijn Hasselt-Genk-Maasmechelen. Een andere beoogde tramlijn dat ook onderdeel uitmaakt van het grotere ‘Spartacusplan’, Maastricht-Hasselt, heeft vertraging opgelopen omdat een brug op de route niet sterk genoeg zou zijn om de voertuigen eroverheen te laten rijden.

Lees meer:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De Lijn bestelt 40 extra supertrams bij Bombardier | OVPro.nl
Flexity 2, supertram, Bombardier, De Lijn

De Lijn bestelt 40 extra supertrams bij Bombardier

Belgische vervoersmaatschappij De Lijn heeft 40 extra Flexity 2 trams besteld bij fabrikant Bombardier Transportation. Het is een aanvulling op eerdere een bestelling van 48 supertrams. Het merendeel van deze Flexity 2 trams heeft een lengte van 43 meter en een capaciteit van zo’n 380 passagiers. De totale opdracht heeft een waarde van 97 miljoen euro.

In de stad Gent gaan 16 tweerichtingstrams rijden met een lengte van 43 meter. In Antwerpen gaat 24 eenrichtingstrams rijden. 14 hiervan bestaan uit 7 rijtuigen met een lengte van 43 meter. 10 trams bestaan uit 5 rijtuigen en hebben een lengte van 31 meter en een capaciteit van ongeveer 266 reizigers. Alle trams hebben een breedte van 2,3 meter.

Vervoerscapaciteit

De voertuigen zijn uitgerust met een Bombardier Mitrac aandrijfsysteem en hebben verwarming-, ventilatie- en airconditioning-systemen voor bestuurders en passagiers. Deze systemen zorgen voor de klimaatbeheersing in het voertuig.

Directeur Roger Kesteloot van De Lijn, “We zijn blij dat we de vervoerscapaciteit van deze  Vlaamse steden flink kunnen vergroten. De eerste reacties op de naam ‘Albatros’, die onze passagiers hebben gekozen voor de Flexity 2 trams in Gent, zijn positief. We kijken uit naar de levering van de veertig extra trams.

Supertram

In Gent werd in december vorig jaar de eerste supertram feestelijk ingehuldigd door het stadsbestuur. Het voertuig werd op een enorme dieplader naar Gent gereden. De Belgen werken al een aantal jaren aan plannen om de tram een grotere rol in het openbaar vervoer te geven.

De Lijn is op dit bezig met de voorbereidingen van de tramlijn Hasselt-Genk-Maasmechelen. Een andere beoogde tramlijn dat ook onderdeel uitmaakt van het grotere ‘Spartacusplan’, Maastricht-Hasselt, heeft vertraging opgelopen omdat een brug op de route niet sterk genoeg zou zijn om de voertuigen eroverheen te laten rijden.

Lees meer:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.