Tram Utrecht

Geen trams en omleidingen busvervoer tijdens stille tocht Utrecht

Foto: Marieke

Vanwege een stille tocht naar aanleiding van de aanslag in een tram afgelopen maandag, zullen er vrijdagavond geen trams rijden in Utrecht en worden verschillende buslijnen omgeleid. Vervoerder Qbuzz zet voor de trams vervangende bussen in en alle buslijnen die rijden via de Graadt van Roggenweg volgen een vervangende route. Maandag schoot een man in een tram drie personen neer.

Reizigers moeten dus met vervangend OV rekening houden tussen 18.00 en 21.00 uur. In die tijd zal wel gewoon tramverkeer mogelijk blijven tussen de tramhaltes Zuilenstein, Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid, maar op halte Zuilenstein kunnen reizigers overstappen op een vervangende bus.

Eerste en laatste voertuigen

De laatste rit vanuit Nieuwegein die doorrijdt naar Utrecht vertrekt om 17.28 uur vanaf halte Zuilenstein en komt aan op het Jaarbeursplein om 17.44 uur. De andere richting op kunnen reizigers om 17.53 uur de laatste tram pakken vanaf het Jaarbeursplein.

Na afloop van de stille tocht wordt het tramverkeer weer hervat. De eerste tram vertrekt vanaf 21.03 uur van station Zuilenstein naar Utrecht Centraal. Vanaf het Jaarbeursplein kunnen reizigers om 21.37 uur weer de eerste tram pakken die naar Zuilenstein rijdt. Het verkeer op buslijnen 4, 5, 7, 14, 15, 387, en op Arriva-lijnen 400 en 401, wordt dus tijdelijk omgeleid, om ruimte te creëren voor de stille tocht. De bussen vertrekken van het Jaarbeursplein.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.