Treinongeluk, botsing, Granges-près-Marnand, Zwitserland

Machinist treinongeluk Zwitserland reed door rood sein

Treinongeluk, botsing, Granges-près-Marnand, Zwitserland

De machinist van een van de twee passagierstreinen die maandagavond in het Zwitserse Gragnes-près-Marnand frontaal op elkaar botsten, is door een rood sein gereden. Dat is de meest waarschijnlijke verklaring voor het ongeluk. Dat heeft de Zwitserse politie bekendgemaakt op een persconferentie. Bij de frontale botsing vielen een dode en 25 gewonden. Eerder werd gemeld dat het om 35 gewonden ging.

De 54-jarige machinist die waarschijnlijk door rood reed, overleefde het ongeluk door voor de botsing uit de trein te springen. De dode is de 24-jarige machinist van de tegemoetkomende trein. Voordat de botsing plaatsvond was hij al aan het remmen om de passagiers in en uit te laten stappen bij het station van Gragnes-près-Marnand. De trein van de 24-jarige bestuurder had een paar minuten vertraging, zo meldt de nieuwssite Archinfo.ch.

Botsing

Het ongeluk gebeurde bij het station van Gragnes-près-Marnand, op zo’n 35 kilometer van Lausanne. Het gaat om de spoorverbinding tussen Payerne en Palezieux. De locomotieven van beide passagierstreinen werden in elkaar gedrukt bij het ongeluk. Geen van de wagons ontspoorde. Ten tijde van de botsing zaten er 46 passagiers in de twee treinen.

De Zwitserse spoorwegmaatschappij CFF heeft haar medeleven aan de familie van het slachtoffer betuigd.

Lees ook:

Machinist treinbotsing Zwitserland overleden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.