HTM, tram, RandstadRail

Jaap Bierman nieuwe algemeen directeur van HTM

Jaap Bierman treedt op 1 april 2014 aan als nieuwe algemeen directeur HTM Personenvervoer en HTM Railinfra. Interim algemeen directeur Rob van Holten wordt president-commissaris bij HTM. Bierman leidde het afgelopen jaar in opdracht van zowel ProRail als NS het gezamenlijke project ‘Spoorfilosofie’, waarin een aantal belangrijke richtinggevende keuzes voor deze twee organisaties is gemaakt. Hij schreef daarbij in een notitie dat hij vindt dat ProRail en NS onder één bestuur dienen te opereren. Op deze manier kunnen de spoorbedrijven volgens hem gezamenlijk goede operationele afwegingen tussen infra en vervoerders maken.

Voordat Bierman aan het gezamenlijke project van NS en ProRail werkte was hij werkzaam in verschillende directiefuncties bij Shell in binnen- en buitenland, en als consultant bij McKinsey.

Aandelen NS in HTM

De achtergrond van Bierman bij NS en ProRail is volgens HTM niet toevallig. In oktober 2013 verkocht de gemeente Den Haag 49 procent van de aandelen in HTM Personenvervoer aan NS. Met de samenwerking tussen HTM en NS willen de partijen de continuïteit van de dienstverlening van de stadsvervoerder in de regio Haaglanden waarborgen.

Investeringen

Voor de komende jaren staan meerdere investeringen gepland om het comfort van de reiziger nog verder te verhogen. Daarnaast viert HTM in 2014 het 150-jarig bestaan van de tram en worden nieuwe voertuigen in gebruik genomen.

Met ingang van 1 april 2014 bestaat de directie van HTM uit Jaap Bierman, algemeen directeur en Thomas Martin, financieel directeur. Bierman ziet uit naar zijn nieuwe functie: “Ik wil de komende maanden het bedrijf, de medewerkers en de reizigers van HTM leren kennen, en verheug me er zeer op gezamenlijk een stevige basis te bouwen voor de volgende 150 jaar HTM.”

Lees ook:

Advies: ProRail en NS onafhankelijk, werkend onder één bestuur

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jaap Bierman nieuwe algemeen directeur van HTM | OVPro.nl
HTM, tram, RandstadRail

Jaap Bierman nieuwe algemeen directeur van HTM

Jaap Bierman treedt op 1 april 2014 aan als nieuwe algemeen directeur HTM Personenvervoer en HTM Railinfra. Interim algemeen directeur Rob van Holten wordt president-commissaris bij HTM. Bierman leidde het afgelopen jaar in opdracht van zowel ProRail als NS het gezamenlijke project ‘Spoorfilosofie’, waarin een aantal belangrijke richtinggevende keuzes voor deze twee organisaties is gemaakt. Hij schreef daarbij in een notitie dat hij vindt dat ProRail en NS onder één bestuur dienen te opereren. Op deze manier kunnen de spoorbedrijven volgens hem gezamenlijk goede operationele afwegingen tussen infra en vervoerders maken.

Voordat Bierman aan het gezamenlijke project van NS en ProRail werkte was hij werkzaam in verschillende directiefuncties bij Shell in binnen- en buitenland, en als consultant bij McKinsey.

Aandelen NS in HTM

De achtergrond van Bierman bij NS en ProRail is volgens HTM niet toevallig. In oktober 2013 verkocht de gemeente Den Haag 49 procent van de aandelen in HTM Personenvervoer aan NS. Met de samenwerking tussen HTM en NS willen de partijen de continuïteit van de dienstverlening van de stadsvervoerder in de regio Haaglanden waarborgen.

Investeringen

Voor de komende jaren staan meerdere investeringen gepland om het comfort van de reiziger nog verder te verhogen. Daarnaast viert HTM in 2014 het 150-jarig bestaan van de tram en worden nieuwe voertuigen in gebruik genomen.

Met ingang van 1 april 2014 bestaat de directie van HTM uit Jaap Bierman, algemeen directeur en Thomas Martin, financieel directeur. Bierman ziet uit naar zijn nieuwe functie: “Ik wil de komende maanden het bedrijf, de medewerkers en de reizigers van HTM leren kennen, en verheug me er zeer op gezamenlijk een stevige basis te bouwen voor de volgende 150 jaar HTM.”

Lees ook:

Advies: ProRail en NS onafhankelijk, werkend onder één bestuur

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.