Veolia, trein, Limburg

Voormalig Veolia-directeur krijgt geen inzicht in NS-documenten

Veolia, trein, Limburg

Oud-directeur bij Veolia, René de Beer krijgt vooralsnog geen inzicht in verschillende documenten van NS. Dit heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. De voormalige directeur had hierom gevraagd om te bewijzen dat NS-top wist van de fraude tijdens de aanbesteding in Limburg. 

De Beer wilde inzage krijgen in alle e-mails, documenten en notulen van de bestuursvergaderingen bij NS. Deze documenten wilde hij gebruiken om zijn eigen onschuld te bewijzen.

Rechtszaak

De Beer zei tegen Dagblad de Limburger om te blijven doorvechten tegen NS, desnoods met een bot wapen. De oud-directeur heeft een rechtszaak aangespannen tegen NS om zijn baan terug te krijgen of een flinke schadevergoeding. Over deze onderwerpen sprak de rechtbank zich woensdag nog niet uit. Binnenkort staan De Beer en de NS weer tegenover elkaar in de rechtbank.

De Beer werd per direct ontslagen nadat aan het licht kwam dat De Beer vertrouwelijke informatie over Veolia had doorgespeeld aan NS. Maar de oud-directeur beweert dat de NS-top van alle onregelmatigheden op de hoogte was en snel ontslagen werd om te verdoezelen dat de NS-top van de onregelmatigheden afwist.

Lees ook: Oud-topman Veolia wil vergoeding van NS na ontslag om fraude

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.