Minister Jeroen Dijsselbloem, Financiën

Dijsselbloem: NS maakt binnenkort nieuwe strategie openbaar

NS zal binnenkort zelf haar nieuwe strategie naar buiten brengen. Wanneer die strategie openbaar gemaakt wordt, heeft NS minister Jeroen Dijsselbloem al geraadpleegd. Dit heeft de minister schriftelijk laten weten nadat Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 toelichting vroeg aan de minister over de nieuwe strategie van NS.

Dijsselbloem zegt dat NS de strategie binnen afzienbare tijd zal afronden. De minister bestudeert samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu de toekomstige positionering van NS.

Jaarverslag NS

Donderdag werd nog gemeld dat NS eigenlijk tijdens de publicatie van de jaarcijfers de nieuwe strategie wilde geven, maar dat Dijsselbloem dit tegen zou houden. Dijsselbloem deed deze berichtgeving af als onzin. In het jaarverslag zei NS al zich vooral te willen richten op het aanbieden van goed vervoer op het hoofdrailnet en geld te verdienen door mee te dingen naar concessies in andere Europese landen. Ook sprak de vervoerder het voornemen uit om een groot deel van de retail op het station af te willen stoten. Over het eventuele meedingen naar regionale concessies en het verzorgen van busvervoer werd niet gesproken.

Dijsselbloem deed in de brief aan Tweede Kamerlid Van Veldhoven ook nogmaals de toezegging dat het kabinet tegelijkertijd een reactie zal geven op de strategie van de NS en op het rapport van de Parlementaire enquête Fyra. Daarna krijgen alle partijen nog de mogelijkheid om hierover met elkaar te spreken. Naar verwachting komt staatssecretaris Dijksma nog voor de lente met een kabinetsreactie op het Fyra-rapport.

Aanscherpen eigen positie

NS kreeg halverwege 2015 de taak om de eigen positie en strategie te herijken en aan te scherpen. De aanleiding voor deze herijking was de Parlementaire Enquête Fyra, de Limburg-affaire en de noodzaak tot het verbeteren van de prestaties op het hoofdrailnet. Enkele weken geleden zei NS nog geen beslissingen te hebben gemaakt over het mogelijke afstoten van neventaken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dijsselbloem: NS maakt binnenkort nieuwe strategie openbaar | OVPro.nl
Minister Jeroen Dijsselbloem, Financiën

Dijsselbloem: NS maakt binnenkort nieuwe strategie openbaar

NS zal binnenkort zelf haar nieuwe strategie naar buiten brengen. Wanneer die strategie openbaar gemaakt wordt, heeft NS minister Jeroen Dijsselbloem al geraadpleegd. Dit heeft de minister schriftelijk laten weten nadat Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 toelichting vroeg aan de minister over de nieuwe strategie van NS.

Dijsselbloem zegt dat NS de strategie binnen afzienbare tijd zal afronden. De minister bestudeert samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu de toekomstige positionering van NS.

Jaarverslag NS

Donderdag werd nog gemeld dat NS eigenlijk tijdens de publicatie van de jaarcijfers de nieuwe strategie wilde geven, maar dat Dijsselbloem dit tegen zou houden. Dijsselbloem deed deze berichtgeving af als onzin. In het jaarverslag zei NS al zich vooral te willen richten op het aanbieden van goed vervoer op het hoofdrailnet en geld te verdienen door mee te dingen naar concessies in andere Europese landen. Ook sprak de vervoerder het voornemen uit om een groot deel van de retail op het station af te willen stoten. Over het eventuele meedingen naar regionale concessies en het verzorgen van busvervoer werd niet gesproken.

Dijsselbloem deed in de brief aan Tweede Kamerlid Van Veldhoven ook nogmaals de toezegging dat het kabinet tegelijkertijd een reactie zal geven op de strategie van de NS en op het rapport van de Parlementaire enquête Fyra. Daarna krijgen alle partijen nog de mogelijkheid om hierover met elkaar te spreken. Naar verwachting komt staatssecretaris Dijksma nog voor de lente met een kabinetsreactie op het Fyra-rapport.

Aanscherpen eigen positie

NS kreeg halverwege 2015 de taak om de eigen positie en strategie te herijken en aan te scherpen. De aanleiding voor deze herijking was de Parlementaire Enquête Fyra, de Limburg-affaire en de noodzaak tot het verbeteren van de prestaties op het hoofdrailnet. Enkele weken geleden zei NS nog geen beslissingen te hebben gemaakt over het mogelijke afstoten van neventaken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.