Drukte perron, reizigers, station Helmond

Verwachte drukte vanwege NK spitsreizen van studenten blijft uit

Hoewel 28.000 studenten hadden aangegeven dinsdag deel te nemen aan een actie om tijdens de spits in de trein te stappen, was er deze ochtend geen sprake van een beduidend drukkere ochtendspits bij NS. Door middel van de actie NK Spitsreizen wilden studenten aan de NS duidelijk maken niet bereid te zijn op andere tijden lessen te volgen, zodat er minder studenten tijdens de spitsuren hoeven te reizen. De verwachte drukte bleef echter uit.

Volgens de NOS zaten de treinen nauwelijks vol met studenten die gekleed waren in de kleur oranje of in rood-wit-blauw. Bovendien was de spits ook niet drukker dan normaal, hoewel toch 28.000 studenten op Facebook aangegeven hadden deel te nemen aan het evenementen. NS zei ook weinig extra drukte te verwachten. “Op ‘deelnemen’ klikken is makkelijk dan je wekker zetten”, aldus een woordvoerder tegen de NOS.

Avondspits

Het kan nog gebeuren dat veel studenten vanmiddag deelnemen aan het evenement. De actie loopt namelijk nog tot 19.00 uur, zodat ook de avondspits meegenomen wordt. De organisator van het evenement zei echter tegen de NOS dat hij er rekening mee had gehouden dat de drukte uit zou blijven. “Er is al enorm veel aandacht voor dit probleem geweest en daar was de actie natuurlijk ook om te doen”, aldus student Fritz Keijzer.

Met deze actie wilden de studenten hun onvrede over de NS uiten. NS-topman Roger van Boxtel is met onderwijsinstellingen in gesprek om te kijken in hoeverre zij bereid zijn hun lesuren aan te passen, zodat de studenten minder in de spits hoeven te reizen. Studenten en studentenvakbonden lieten daarop weten hiertoe niet bereid te zijn. Behalve het NK spitsreizen werd ook een petitie gestart die ondertussen al 40.000 keer ondertekend is.

Studentenvakbond

NS-directeur Roger van Boxtel meldde woensdag dat onderwijsinstellingen in Nijmegen en Utrecht bereid bleken te zijn hun lesuren aan te passen. Daarop reageerde de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) verontwaardigd. De vakbond vond het belachelijk dat NS in gesprek was gegaan met de onderwijsinstellingen, zonder hierbij de studenten zelf te hebben betrokken. “Studenten worden door dit plan hard getroffen, het is onacceptabel dat er niet met hun gesproken wordt”, zegt voorzitter Stefan Wirken van de LSVb. “Het voelt voor de studenten alsof zij nu de problemen van de NS moeten oplossen.”

Lees ook: Studenten niet bereid buiten de spits reizen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verwachte drukte vanwege NK spitsreizen van studenten blijft uit | OVPro.nl
Drukte perron, reizigers, station Helmond

Verwachte drukte vanwege NK spitsreizen van studenten blijft uit

Hoewel 28.000 studenten hadden aangegeven dinsdag deel te nemen aan een actie om tijdens de spits in de trein te stappen, was er deze ochtend geen sprake van een beduidend drukkere ochtendspits bij NS. Door middel van de actie NK Spitsreizen wilden studenten aan de NS duidelijk maken niet bereid te zijn op andere tijden lessen te volgen, zodat er minder studenten tijdens de spitsuren hoeven te reizen. De verwachte drukte bleef echter uit.

Volgens de NOS zaten de treinen nauwelijks vol met studenten die gekleed waren in de kleur oranje of in rood-wit-blauw. Bovendien was de spits ook niet drukker dan normaal, hoewel toch 28.000 studenten op Facebook aangegeven hadden deel te nemen aan het evenementen. NS zei ook weinig extra drukte te verwachten. “Op ‘deelnemen’ klikken is makkelijk dan je wekker zetten”, aldus een woordvoerder tegen de NOS.

Avondspits

Het kan nog gebeuren dat veel studenten vanmiddag deelnemen aan het evenement. De actie loopt namelijk nog tot 19.00 uur, zodat ook de avondspits meegenomen wordt. De organisator van het evenement zei echter tegen de NOS dat hij er rekening mee had gehouden dat de drukte uit zou blijven. “Er is al enorm veel aandacht voor dit probleem geweest en daar was de actie natuurlijk ook om te doen”, aldus student Fritz Keijzer.

Met deze actie wilden de studenten hun onvrede over de NS uiten. NS-topman Roger van Boxtel is met onderwijsinstellingen in gesprek om te kijken in hoeverre zij bereid zijn hun lesuren aan te passen, zodat de studenten minder in de spits hoeven te reizen. Studenten en studentenvakbonden lieten daarop weten hiertoe niet bereid te zijn. Behalve het NK spitsreizen werd ook een petitie gestart die ondertussen al 40.000 keer ondertekend is.

Studentenvakbond

NS-directeur Roger van Boxtel meldde woensdag dat onderwijsinstellingen in Nijmegen en Utrecht bereid bleken te zijn hun lesuren aan te passen. Daarop reageerde de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) verontwaardigd. De vakbond vond het belachelijk dat NS in gesprek was gegaan met de onderwijsinstellingen, zonder hierbij de studenten zelf te hebben betrokken. “Studenten worden door dit plan hard getroffen, het is onacceptabel dat er niet met hun gesproken wordt”, zegt voorzitter Stefan Wirken van de LSVb. “Het voelt voor de studenten alsof zij nu de problemen van de NS moeten oplossen.”

Lees ook: Studenten niet bereid buiten de spits reizen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.