Petitie voor trein Nijmegen-Kleef aangeboden aan Conny Bieze

De provincie Gelderland moet actief het gesprek aangaan met Arriva en ProRail om snel een treinverbinding te realiseren tussen Nijmegen en het Duitse Kleef. Daarvoor is deze week de petitie “Snel met de trein reizen tussen Nijmegen en Kleve campus” aangeboden aan de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze. De petitie, die gestart is door de Vereniging voor Innovatief Euregionaal Vervoer (VIEV), werd de afgelopen tijd door 1375 burgers ondertekend.

De vereniging overhandigde de petitie bewust kort nadat er een nieuwe regionale verbinding is gerealiseerd tussen Arnhem en Düsseldorf. VIEV-voorzitter Maurice Niesten is erg tevreden met de komst van deze grensoverschrijdende verbinding, waar ook een petitie aan ten grondslag lag. “De vervoerspotentie van de spoorverbinding tussen Nijmegen en Kleve is naar verwachting nog groter”, aldus VIEV.

Potentie

Dit komt omdat zowel Nijmegen als Kleve grotere steden zijn dan Arnhem en Emmerich. Bovendien zijn in beide steden grote onderwijs- en zorginstellingen gevestigd. Ook voor de Abellio-trein tussen Arnhem en Düsseldorf wordt verwacht dat hiervan veel forenzen gebruikmaken die net over de grens werken of naar school gaan. “De Euregio Rhein-Waal verdient een tweede goede spoorverbinding”, zo meent Niesten. “Door de Nederlandse partijen Provincie Gelderland, Arriva en ProRail aan tafel te krijgen voor deze pragmatische oplossing kan deze verbinding relatief snel gerealiseerd worden.”

Er ligt al een spoorlijn tussen Nijmegen en Kleef, maar die is al sinds de jaren negentig niet meer in gebruik. VIEV gelooft dat met de aanbieding van de petitie een eerste stap is gezet, zeker nu de provincie onlangs de andere grensoverschrijdende verbinding in gebruik heeft genomen. Niesten zei in januari nog positiever dan ooit te zijn over doorstart. “De Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hochschule Rhein-Waal, de FNV, De Euregio: ze zijn allemaal voorstander van een treinverbinding naar Kleef.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Petitie voor trein Nijmegen-Kleef aangeboden aan Conny Bieze | OVPro.nl

Petitie voor trein Nijmegen-Kleef aangeboden aan Conny Bieze

De provincie Gelderland moet actief het gesprek aangaan met Arriva en ProRail om snel een treinverbinding te realiseren tussen Nijmegen en het Duitse Kleef. Daarvoor is deze week de petitie “Snel met de trein reizen tussen Nijmegen en Kleve campus” aangeboden aan de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze. De petitie, die gestart is door de Vereniging voor Innovatief Euregionaal Vervoer (VIEV), werd de afgelopen tijd door 1375 burgers ondertekend.

De vereniging overhandigde de petitie bewust kort nadat er een nieuwe regionale verbinding is gerealiseerd tussen Arnhem en Düsseldorf. VIEV-voorzitter Maurice Niesten is erg tevreden met de komst van deze grensoverschrijdende verbinding, waar ook een petitie aan ten grondslag lag. “De vervoerspotentie van de spoorverbinding tussen Nijmegen en Kleve is naar verwachting nog groter”, aldus VIEV.

Potentie

Dit komt omdat zowel Nijmegen als Kleve grotere steden zijn dan Arnhem en Emmerich. Bovendien zijn in beide steden grote onderwijs- en zorginstellingen gevestigd. Ook voor de Abellio-trein tussen Arnhem en Düsseldorf wordt verwacht dat hiervan veel forenzen gebruikmaken die net over de grens werken of naar school gaan. “De Euregio Rhein-Waal verdient een tweede goede spoorverbinding”, zo meent Niesten. “Door de Nederlandse partijen Provincie Gelderland, Arriva en ProRail aan tafel te krijgen voor deze pragmatische oplossing kan deze verbinding relatief snel gerealiseerd worden.”

Er ligt al een spoorlijn tussen Nijmegen en Kleef, maar die is al sinds de jaren negentig niet meer in gebruik. VIEV gelooft dat met de aanbieding van de petitie een eerste stap is gezet, zeker nu de provincie onlangs de andere grensoverschrijdende verbinding in gebruik heeft genomen. Niesten zei in januari nog positiever dan ooit te zijn over doorstart. “De Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hochschule Rhein-Waal, de FNV, De Euregio: ze zijn allemaal voorstander van een treinverbinding naar Kleef.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.