Reiziger Thalys (foto: Thalys)

Opnieuw meer reizigers voor Thalys in zomermaanden

Foto Thalys

In de maanden juli en augustus hebben weer meer reizigers ervoor gekozen om met de Thalys te reizen tussen Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Het aantal reizigers is met 6,5 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde maanden een jaar eerder. Onder andere de routes tussen Amsterdam en Brussel en tussen Amsterdam en Parijs bleken populair bij reizigers.

“Voor het tweede jaar op rij blikt Thalys terug op goedgevulde zomermaanden”, zegt Agnès Ogier, CEO van Thalys. “Onze bestemmingen stralen als nooit tevoren met een vernieuwd toeristisch aanbod, inclusief groene en culturele accenten. Deze goede resultaten zijn de bekroning van ons werk en dat van onze bestemmingen.”

Resultaten

Het succes van de afgelopen zomermaanden is voor Thalys een indicatie dat de vervoerder 2018 positief zal kunnen afronden. In de eerste acht maanden van dit jaar heeft Thalys al 5 procent meer reizigers vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar, met een totaal van 1,3 miljoen reizigers. Ook is er een omzetstijging gerealiseerd van 4,9 procent.

Met deze succescijfers zet de groei bij Thalys door. In 2017 meldde de vervoerder ook al een hogere omzet en extra reizigers. Deze zomer bleek met name het seizoensaanbod met de Zon-Thalys richting Marseille populair met een groei van 13 procent in vergelijking met 2017. Dit was een trein die vanaf 30 juni tot 1 september 2018 reed van Amsterdam Centraal naar Marseille St. Charles via Valence TGV, Avignon TGV én Aix-en-Provence TGV en terug.

Lees ook:

BusVision Congres 2018 banner

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.