FlixMobility krijgt financiering voor uitbreiding FlixTrain

De Duitse mobiliteitsaanbieder FlixMobility – het moederbedrijf van FlixBus – heeft in een financieringsronde vermogen binnengehaald dat gebruikt zal worden om FlixTrain uit te breiden. De mobiliteitsaanbieder probeert in verschillende Europese landen ook een voet aan de grond te krijgen in de spoormarkt en heeft zelfs al toestemming gevraagd om te rijden op treinpaden in Frankrijk en Zweden. Het precieze bedrag is niet bekendgemaakt. 

Het bedrijf hoopt door de geplande liberalisering van het spoorvervoer meer voet aan de grond te krijgen in het Europese spoorvervoer. Door het Vierde Spoorpakket zal onderhands gunnen alleen nog onder voorwaarden mogelijk zijn, wat dus ook mogelijkheden biedt voor private treinvervoerders. Daarnaast wil FlixTrain ook verder groeien in Duitsland.

Busvervoer

De opbrengsten van de nieuwe financieringsronde worden niet alleen voor het treinvervoer ingezet. Naast bussen en treinen, wil FlixMobility deelauto’s gaan aanbieden. Het bedrijf wil een platform lanceren om ritten te delen, die een aanvulling kunnen zijn op de al bestaande FlixBus- en FlixTrain-netwerken. Bovendien is het de ambitie om marktleider te worden in de Verenigde Staten met FlixBus en om het langeafstandsbuvervoer ook aan te gaan bieden in Zuid-Amerika en Azië.

Bij de laatste investeringsronden waren onder andere TCV en Permira betrokken, twee grote private equity-ondernemingen. Deze twee staan erom bekend dat ze technologiebedrijven steunen. Daarnaast heeft HV Holtzbrink Ventures opnieuw geïnvesteerd, ditmaal samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Topmannen van TCV en Permira zijn ook toegetreden tot de Raad van Bestuur van de Duitse mobiliteitsaanbieders.

Mobiliteitsplatform

FlixMobility profileert zich niet als vervoerder, maar als een mobiliteitsplatform. Het bedrijf heeft zelf geen voertuigen in eigendom, maar werkt steeds samen met andere partijen. “Door onze partnerschappen met onder andere TCV en Permira, kunnen wij onze groei versnellen en zo slimme en groene reizen aanbieden aan reizigers via FlixBus, FlixTrain en binnenkort ook FlixCar”, aldus Jochen Engert, topman bij FlixMobility.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FlixMobility krijgt financiering voor uitbreiding FlixTrain | OVPro.nl

FlixMobility krijgt financiering voor uitbreiding FlixTrain

De Duitse mobiliteitsaanbieder FlixMobility – het moederbedrijf van FlixBus – heeft in een financieringsronde vermogen binnengehaald dat gebruikt zal worden om FlixTrain uit te breiden. De mobiliteitsaanbieder probeert in verschillende Europese landen ook een voet aan de grond te krijgen in de spoormarkt en heeft zelfs al toestemming gevraagd om te rijden op treinpaden in Frankrijk en Zweden. Het precieze bedrag is niet bekendgemaakt. 

Het bedrijf hoopt door de geplande liberalisering van het spoorvervoer meer voet aan de grond te krijgen in het Europese spoorvervoer. Door het Vierde Spoorpakket zal onderhands gunnen alleen nog onder voorwaarden mogelijk zijn, wat dus ook mogelijkheden biedt voor private treinvervoerders. Daarnaast wil FlixTrain ook verder groeien in Duitsland.

Busvervoer

De opbrengsten van de nieuwe financieringsronde worden niet alleen voor het treinvervoer ingezet. Naast bussen en treinen, wil FlixMobility deelauto’s gaan aanbieden. Het bedrijf wil een platform lanceren om ritten te delen, die een aanvulling kunnen zijn op de al bestaande FlixBus- en FlixTrain-netwerken. Bovendien is het de ambitie om marktleider te worden in de Verenigde Staten met FlixBus en om het langeafstandsbuvervoer ook aan te gaan bieden in Zuid-Amerika en Azië.

Bij de laatste investeringsronden waren onder andere TCV en Permira betrokken, twee grote private equity-ondernemingen. Deze twee staan erom bekend dat ze technologiebedrijven steunen. Daarnaast heeft HV Holtzbrink Ventures opnieuw geïnvesteerd, ditmaal samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Topmannen van TCV en Permira zijn ook toegetreden tot de Raad van Bestuur van de Duitse mobiliteitsaanbieders.

Mobiliteitsplatform

FlixMobility profileert zich niet als vervoerder, maar als een mobiliteitsplatform. Het bedrijf heeft zelf geen voertuigen in eigendom, maar werkt steeds samen met andere partijen. “Door onze partnerschappen met onder andere TCV en Permira, kunnen wij onze groei versnellen en zo slimme en groene reizen aanbieden aan reizigers via FlixBus, FlixTrain en binnenkort ook FlixCar”, aldus Jochen Engert, topman bij FlixMobility.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.