R-net trein van NS

Wekenlang spoorwerkzaamheden tussen Alphen aan de Rijn en Gouda

NS en ProRail krijgen meteen de kans om enkele suggesties van Rover voor klantvriendelijkere spoorwerkzaamheden in de praktijk te brengen. Van 17 augustus tot en met 8 september wordt namelijk aan verschillende stations gewerkt tussen Alphen aan de Rijn en Gouda. Bovendien wordt het voorplein van station Waddinxveen Noord aangepakt.

De werkzaamheden duren in totaal 23 dagen en dat zal gevolgen hebben voor treinreizigers op dit traject. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er namelijk helemaal geen treinen op het gehele traject Alphen aan den Rijn – Gouda. NS zet hier bussen in.

Vervangend busvervoer

Daarnaast stoppen er van 17 augustus tot en met 8 september geen treinen op station Waddinxveen Noord en moeten reizigers juist in het weekend extra opletten. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus is geen treinverkeer mogelijk tussen Leiden Centraal en Woerden en een weekend later geldt hetzelfde voor het traject Leiden Centraal-Alphen aan den Rijn. Reizigers kunnen een bus pakken, maar worden wel geadviseerd rekening te houden met extra reistijd.

NS benadrukt de werkzaamheden bewust zo veel mogelijk in de zomervakantie te hebben gepland, zodat de overlast beperkt blijft. Daarnaast wordt hier al een maand lang over geïnformeerd via verschillende kanalen – iets dat Rover deze week in de suggesties aangaf van cruciaal belang te vinden. “De NS Reisplanner is bijgewerkt. We adviseren reizigers om kort voor vertrek nogmaals de planner te checken”, aldus NS.

Modernisering

De werkzaamheden zijn nodig om de stations Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen en Waddinxveen Noord te moderniseren. In de komende weken werkt ProRail hier aan een betere toegankelijkheid en meer comfort. Bovendien krijgen de stations onder meer een R-Net-uitstraling en worden de stations duurzamer gemaakt met onder andere slimme LED-verlichting. Eerder zijn hier al twee nieuwe stations gerealiseerd, namelijk Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Lees ook:

Rover: werkzaamheden spoor kunnen klantvriendelijker

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.