Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys
gestrande trein

Thalys rijdt 10% minder treinen na technische problemen

Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Thalys past de dienstregeling aan tot in ieder geval begin september na het debacle met de gestrande treinen van afgelopen weken. Thalys moet treinen uit de dienstregeling halen en daardoor kunnen ze niet meer op volle capaciteit rijden.

“We hebben nu 10 procent minder capaciteit omdat we treinen uit de dienstregeling hebben moeten halen”, laat een woordvoerder van Thalys weten. “We hebben 28 treinen en er zijn er altijd wel een aantal niet beschikbaar door onderhoud, nu komen er nog eens twee bij.” Het gaat hierbij afwisselend om de trein tussen Amsterdam en Parijs, Brussel en Parijs, of vice versa.

Het ging de afgelopen tijd meerdere keren mis met de Thalys, toen treinen door technische problemen urenlang stilstonden en reizigers geen kant op konden. Meerdere treinen kwamen stil te staan, reden niet, of moesten noodgedwongen over het ‘gewone’ spoor in plaats van het hogesnelheidstraject. Een grote groep reizigers strandde daardoor in Brussel.

Vrijdag nog kwam een Thalys trein in botsing met een dier in de buurt van het Belgische Doornik. Daardoor moest de trein tot stilstand worden gebracht en moest de elektriciteit worden afgesloten. Op beelden op sociale media was vrijdagavond te zien dat er enorme drukte heerste in de stationshal van Gare du Nord in Parijs. Een passagier laat via Twitter weten om 16.25 uur vertrokken te zijn van Parijs naar Amsterdam en ruim vier uur lang stil te hebben gestaan.

De aangepaste dienstregeling levert volgens de woordvoerder van Thalys nog geen problemen op. “Het is tot nu toe gelukt om alle reizigers die een ticket hadden om te boeken naar een trein die wel rijdt.” Daarnaast kunnen gestrande reizigers een compensatie van 250 procent van hun ticketprijs aanvragen.

Het is nog onduidelijk wanneer de twee kapotte treinen terugkomen. “De 10 procent verminderde capaciteit duurt in ieder geval tot begin september”, zegt de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.