Treinramp

Donderdagochtend weer treinen over het spoor bij Voorschoten

In Voorschoten is begonnen met het bergen van de ontspoorde treinstellen. Foto: ProNews Producties.

ProRail gaat donderdagochtend het treinverkeer bij Voorschoten weer opstarten. De herstelwerkzaamheden daar verlopen voorspoedig, waardoor het spoor een dag eerder dan gepland weer open kan.

De zes afgelopen dagen zijn door aannemer BAM de spoorstaven, ballast en dwarsliggers vernieuwd. Ook is de bovenleiding opnieuw opgebouwd. Over een lengte drie kilometer moesten bovenleidingen en bovenleidingsportalen worden vervangen. Tenslotte zijn de veiligheidssystemen geplaatst en getest. De eerste trein gaan naar verwachting om 05.10 weer over het spoor bij Voorschoten. Aanvankelijk leek het er niet op dat het spoor snel hersteld zou kunnen worden. De gecommuniceerde datum van 18 april verschoof afgelopen vrijdag naar vrijdag 21 april.

Op 4 april botste een goederentrein op een bouwkraan. De passagierstrein kwam in aanraking met brokstukken en ontspoorde. Een aantal treinstellen belandde in een weiland. Bij het ongeluk kwam de kraanmachinist, een medewerker van bouwbedrijf BAM, om het leven en raakten zo’n dertig mensen gewond. De spoorkraan die betrokken was bij het ongeluk met twee treinen bij station Voorschoten dinsdagochtend zou, ondanks een eerdere afspraak, te vroeg op of bij het spoor zijn gekomen waar het treinverkeer nog reed. Daardoor werd het voertuig even later aangereden door een vrachttrein. Dat viel op te maken uit het eerste feitenrelaas van het incident.

Op Tweede Paasdag werd begonnen met het bergen en wegtakelen van de verongelukte passagierstrein. Het Schiedamse hijs- en transportbedrijf Mammoet heeft de zwaar beschadigde treintoestellen via een speciale constructie weggehaald. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vanwege harde wind liepen de bergingswerkzaamheden vertraging op.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Donderdagochtend weer treinen over het spoor bij Voorschoten | OVPro.nl
Treinramp

Donderdagochtend weer treinen over het spoor bij Voorschoten

In Voorschoten is begonnen met het bergen van de ontspoorde treinstellen. Foto: ProNews Producties.

ProRail gaat donderdagochtend het treinverkeer bij Voorschoten weer opstarten. De herstelwerkzaamheden daar verlopen voorspoedig, waardoor het spoor een dag eerder dan gepland weer open kan.

De zes afgelopen dagen zijn door aannemer BAM de spoorstaven, ballast en dwarsliggers vernieuwd. Ook is de bovenleiding opnieuw opgebouwd. Over een lengte drie kilometer moesten bovenleidingen en bovenleidingsportalen worden vervangen. Tenslotte zijn de veiligheidssystemen geplaatst en getest. De eerste trein gaan naar verwachting om 05.10 weer over het spoor bij Voorschoten. Aanvankelijk leek het er niet op dat het spoor snel hersteld zou kunnen worden. De gecommuniceerde datum van 18 april verschoof afgelopen vrijdag naar vrijdag 21 april.

Op 4 april botste een goederentrein op een bouwkraan. De passagierstrein kwam in aanraking met brokstukken en ontspoorde. Een aantal treinstellen belandde in een weiland. Bij het ongeluk kwam de kraanmachinist, een medewerker van bouwbedrijf BAM, om het leven en raakten zo’n dertig mensen gewond. De spoorkraan die betrokken was bij het ongeluk met twee treinen bij station Voorschoten dinsdagochtend zou, ondanks een eerdere afspraak, te vroeg op of bij het spoor zijn gekomen waar het treinverkeer nog reed. Daardoor werd het voertuig even later aangereden door een vrachttrein. Dat viel op te maken uit het eerste feitenrelaas van het incident.

Op Tweede Paasdag werd begonnen met het bergen en wegtakelen van de verongelukte passagierstrein. Het Schiedamse hijs- en transportbedrijf Mammoet heeft de zwaar beschadigde treintoestellen via een speciale constructie weggehaald. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vanwege harde wind liepen de bergingswerkzaamheden vertraging op.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.