De trein van Connexxion is tot eind dit jaar te bewonderen op het spoor tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.
Connexxion

Keolis wint tender en rijdt vanaf eind 2023 op de Valleilijn

De trein van Connexxion is tot eind dit jaar te bewonderen op het spoor tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Foto: Sander van Vliet/ProMedia. ProMedia/ Sander van Vliet

Vandaag heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt dat Keolis Nederland vanaf 10 december 2023 de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen, beter bekend als de Valleilijn, mag uitvoeren. Keolis is de komende dertien jaar de vervoerder op deze lijn. Het personeel en de zeven elektrische treinen worden overgenomen van de huidige vervoerder.

Keolis laat weten dat zij de treinen en de medewerkers overnemen van Connexxion. De komende twee jaar gaat de nieuwe vervoerder de treinvloot moderniseren. Daarnaast gaat de trein rijden onder de merknaam RRReis. Het overkoepelende merk voor openbaar vervoer in de provincies Flevoland Gelderland en Overijssel. Volgens gedeputeerde Jan van der Meer komt er meer comfort, betere reisinformatie en meer servicepersoneel. “We hopen dat het aantal reizigers de komende jaren groeit.”

De provincie waarschuwt wel dat tijdens de ochtend- en avondspits het onvermijdelijk is dat reizigers moeten staan. “Maar door de nieuwe inrichting wordt het staan aangenamer gemaakt.”

In totaal schreven twee partijen zich in voor de aanbesteding. Keolis had de beste prijs-kwaliteitverhouding. Om het grootste financiële risico voor de vervoerder weg te nemen zal provincie Gelderland Keolis betalen voor de kosten van de dienstregeling en wat daarbij hoort. De inkomsten gaan naar de provincie. Het vervoerscontract loopt tot eind 2036.

Groeiambitie

“Het winnen van de Valleilijn is geweldig nieuws voor Keolis”, zegt Chris Hogeveen, ceo van Keolis Nederland. “We bouwen verder aan ons ons mooie railbedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met de provincie Gelderland te werken aan een modernere Valleilijn, waarmee we onze reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen.”

“Ik ben erg blij dat we deze aanbesteding gewonnen hebben”, gaat Hogeveen verder. “De winst van de Valleilijn is voor Keolis een geweldige opsteker na het verlies van IJssel-Vecht en Twente. Het geeft vertrouwen voor de toekomst en past bij onze groeiambitie.”

Vanaf woensdag 19 april start een bezwaarperiode van zes weken. Na deze periode is de gunning onherroepelijk.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Keolis wint tender en rijdt vanaf eind 2023 op de Valleilijn | OVPro.nl
De trein van Connexxion is tot eind dit jaar te bewonderen op het spoor tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.
Connexxion

Keolis wint tender en rijdt vanaf eind 2023 op de Valleilijn

De trein van Connexxion is tot eind dit jaar te bewonderen op het spoor tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Foto: Sander van Vliet/ProMedia. ProMedia/ Sander van Vliet

Vandaag heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt dat Keolis Nederland vanaf 10 december 2023 de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen, beter bekend als de Valleilijn, mag uitvoeren. Keolis is de komende dertien jaar de vervoerder op deze lijn. Het personeel en de zeven elektrische treinen worden overgenomen van de huidige vervoerder.

Keolis laat weten dat zij de treinen en de medewerkers overnemen van Connexxion. De komende twee jaar gaat de nieuwe vervoerder de treinvloot moderniseren. Daarnaast gaat de trein rijden onder de merknaam RRReis. Het overkoepelende merk voor openbaar vervoer in de provincies Flevoland Gelderland en Overijssel. Volgens gedeputeerde Jan van der Meer komt er meer comfort, betere reisinformatie en meer servicepersoneel. “We hopen dat het aantal reizigers de komende jaren groeit.”

De provincie waarschuwt wel dat tijdens de ochtend- en avondspits het onvermijdelijk is dat reizigers moeten staan. “Maar door de nieuwe inrichting wordt het staan aangenamer gemaakt.”

In totaal schreven twee partijen zich in voor de aanbesteding. Keolis had de beste prijs-kwaliteitverhouding. Om het grootste financiële risico voor de vervoerder weg te nemen zal provincie Gelderland Keolis betalen voor de kosten van de dienstregeling en wat daarbij hoort. De inkomsten gaan naar de provincie. Het vervoerscontract loopt tot eind 2036.

Groeiambitie

“Het winnen van de Valleilijn is geweldig nieuws voor Keolis”, zegt Chris Hogeveen, ceo van Keolis Nederland. “We bouwen verder aan ons ons mooie railbedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met de provincie Gelderland te werken aan een modernere Valleilijn, waarmee we onze reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen.”

“Ik ben erg blij dat we deze aanbesteding gewonnen hebben”, gaat Hogeveen verder. “De winst van de Valleilijn is voor Keolis een geweldige opsteker na het verlies van IJssel-Vecht en Twente. Het geeft vertrouwen voor de toekomst en past bij onze groeiambitie.”

Vanaf woensdag 19 april start een bezwaarperiode van zes weken. Na deze periode is de gunning onherroepelijk.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.