Overlast Den Haag Centraal
Maatregelen

Minder overlast door verplaatsen bankjes Den Haag Centraal

ProRail en NS zijn overlast op Den Haag Centraal beu. Sirozy

De meldingen van overlast op Den Haag Centraal zijn sterk verminderd sinds de bankjes op het station afgelopen mei achter de incheckpoortjes zijn gezet. Van ruim 200 meldingen van overlast, diefstal, vervuiling en agressie in het eerste kwartaal naar 92 meldingen in de maanden mei, juni en juli. Dat laat een woordvoerder van de NS weten. 

De woordvoerder laat weten dat het verplaatsen van de bankjes “niet per se de oplossing is, maar dat het in ieder geval heeft geholpen om de overlast tegen te gaan”. De bankjes blijven daar dan ook staan.

Zitstenen

Ter vervanging van de bankjes zijn er zitstenen geplaatst voor de poortjes, maar deze zijn volgens de woordvoerder minder comfortabel Het plaatsen van de zitstenen was nodig omdat er wel “het een en ander te doen was” om de verminderde zitgelegenheid op het station.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minder overlast door verplaatsen bankjes Den Haag Centraal | OVPro.nl
Overlast Den Haag Centraal
Maatregelen

Minder overlast door verplaatsen bankjes Den Haag Centraal

ProRail en NS zijn overlast op Den Haag Centraal beu. Sirozy

De meldingen van overlast op Den Haag Centraal zijn sterk verminderd sinds de bankjes op het station afgelopen mei achter de incheckpoortjes zijn gezet. Van ruim 200 meldingen van overlast, diefstal, vervuiling en agressie in het eerste kwartaal naar 92 meldingen in de maanden mei, juni en juli. Dat laat een woordvoerder van de NS weten. 

De woordvoerder laat weten dat het verplaatsen van de bankjes “niet per se de oplossing is, maar dat het in ieder geval heeft geholpen om de overlast tegen te gaan”. De bankjes blijven daar dan ook staan.

Zitstenen

Ter vervanging van de bankjes zijn er zitstenen geplaatst voor de poortjes, maar deze zijn volgens de woordvoerder minder comfortabel Het plaatsen van de zitstenen was nodig omdat er wel “het een en ander te doen was” om de verminderde zitgelegenheid op het station.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.