Defecte trein

Treinreizigers op weg van Brussel naar Amsterdam strandden in Antwerpen

Intercity richting Brussel wordt getrokken door een locomotief van NMBS. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Mensen die dinsdagavond met de trein op weg waren van Brussel naar Amsterdam zijn urenlang gestrand in een trein met pech bij het district Merksem in Antwerpen in België. Volgens de Vlaamse omroep VRT zijn de vijfhonderd reizigers even voor middernacht uit de trein gehaald en konden ze met een andere trein verder reizen.

Een woordvoerder van het Belgische spoorbedrijf NMBS zegt tegenover VRT dat de trein sinds 19.00 uur stilstond. Eerst leek het of het probleem kon worden opgelost, maar later ontstond een technisch probleem en is besloten de mensen alsnog naar een andere trein te evacueren. Dat gebeurde onder begeleiding van de hulpdiensten. Na evacuatie konden de reizigers hun reis vervolgen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.