Vakantieperiode

‘Goed gesprek’ tussen Friese gedeputeerde en ProRail over werkzaamheden

Arriva trein op het station in Leeuwarden. Foto: Sander van Vliet/ProMedia

De Friese gedeputeerde voor openbaar vervoer Matthijs de Vries (ChristenUnie) zegt dat hij afgelopen vrijdag een “constructief overleg” heeft gehad met ProRail over de onderhoudswerkzaamheden die de spoorbeheerder volgend jaar in Friesland gaat uitvoeren. Zoals ze het donderdag deden voorkomen leek het alsof station Leeuwarden de hele periode afgesloten zou zijn, maar ze hebben ons verzekerd dat dit niet zo is”, aldus De Vries.

De Vries wilde van ProRail onder meer weten waarom ervoor is gekozen in Friesland buiten de vakantieperiode aan het spoor te werken. In het gesprek werd de gedeputeerde duidelijk gemaakt dat station Leeuwarden niet gedurende de hele periode van het onderhoudswerk dicht hoeft. Ook meldde ProRail dat Friesland niet ten faveure van randstedelijke projecten buiten de vakantie om wordt aangepakt. “Het wordt nu zo breed in Friesland gedaan, zodat meerdere problemen tegelijk kunnen worden aangepakt”, zegt De Vries.

Vijf weken

ProRail meldde donderdag dat werkzaamheden vanwege personeelstekorten in combinatie met een “enorme toename” aan werk op het spoor niet meer alleen kunnen plaatsvinden in de weekenden en vakanties. Volgend jaar merken reizigers in Friesland dit als er vanaf juni vijf weken lang groot onderhoud aan het spoor plaatsvindt.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.