Qbuzz, bus, Mercedes Citaro, Euro 6

Eén informatiepunt voor OV in hele provincie Utrecht

Qbuzz, bus, Mercedes Citaro, Euro 6

Reizigers kunnen binnenkort voor hun informatie over het OV in de provincie Utrecht terecht op één plek, namelijk bij U-OV. Daar gaan de provincie, Bestuur Regio Utrecht (BRU), Qbuzz en Connexxion samen voor zorgen. Als het aan regiobestuurder Arjen Gerritsen en gedeputeerde Remco van Lunteren ligt, wordt het voor iedereen in de provincie duidelijk waar je terecht kunt.

Qbuzz verzorgt sinds december vorig jaar het openbaar vervoer in de regio Utrecht onder de merknaam U-OV. Deze merknaam wordt uitgebreid naar de rest van de provincie.

Reisinformatie

Remco van Lunteren van de provincie Utrecht: “We willen dat het reizen door de provincie straks makkelijker en duidelijker is. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het opvragen van reisinformatie of het aangeven van een klacht allemaal op dezelfde plek kan. Of je nu in Amersfoort, Utrecht of Veenendaal op de bus stapt.”

Arjen Gerritsen van Bestuur Regio Utrecht: “Niet de overheid, niet de vervoerder is het gezicht van het openbaar vervoer, maar U-OV. Daar hebben wij als regio indertijd doelbewust voor gekozen. Heel goed als we dat verder kunnen verbreden. Daar moet nog heel wat voor worden uitgezocht en over besloten, maar die handschoen pakken we gezamenlijk graag op.”

Samenwerking

De twee organisaties gaan samen met de vervoerders Qbuzz en Connexxion verkennen op welke vlakken er al op korte termijn meer samengewerkt kan worden en wat er later eventueel gecombineerd kan worden. In de loop van het jaar zal hier meer duidelijkheid over komen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.