Ebusco gaat bussen rijden in Barcelona. Foto: Ebusco
Barcelona

Ebusco nu ook actief op de Spaanse markt

Ebusco gaat bussen rijden in Barcelona. Foto: Ebusco

Busontwikkelaar Ebusco heeft een contract getekend met Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) in Spanje voor 21 Ebusco 2.2 12-meter bussen en bijbehorende laders, die in het tweede kwartaal van 2023 zullen worden geleverd. Met dit contract krijgt Ebusco voor het eerst voet aan de grond op de Zuid-Europese markt en wordt het aantal landen waar Ebusco actief is uitgebreid tot negen.

“We zijn zeer verheugd om onze geografische aanwezigheid uit te breiden met deze allereerste order in Spanje”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Spanje is een van de doelmarkten in onze internationale expansiestrategie aangezien de elektrische busmarkt in Spanje de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal groeien. We kijken ernaar uit om Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) te ondersteunen bij hun overgang naar duurzaam vervoer.”

AMB is de overheidsadministratie van het grootstedelijk gebied Barcelona, een grote stedelijke agglomeratie die uit 36 gemeenten bestaat. AMB plant en exploiteert bus- en metronetwerken en andere duurzame vervoersdiensten. De 21 nieuwe Ebusco 2.2 bussen zullen worden gebruikt in de Metropolitan Bus diensten.

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Ebusco werd opgericht in 2012 en had op 31 december 2021 309 voltijdse werknemers in dienst. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Deurne, Nederland en heeft, naast zijn productiefaciliteiten in Deurne, een faciliteit van een derde partij in Xiamen, China.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ebusco nu ook actief op de Spaanse markt | OVPro.nl
Ebusco gaat bussen rijden in Barcelona. Foto: Ebusco
Barcelona

Ebusco nu ook actief op de Spaanse markt

Ebusco gaat bussen rijden in Barcelona. Foto: Ebusco

Busontwikkelaar Ebusco heeft een contract getekend met Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) in Spanje voor 21 Ebusco 2.2 12-meter bussen en bijbehorende laders, die in het tweede kwartaal van 2023 zullen worden geleverd. Met dit contract krijgt Ebusco voor het eerst voet aan de grond op de Zuid-Europese markt en wordt het aantal landen waar Ebusco actief is uitgebreid tot negen.

“We zijn zeer verheugd om onze geografische aanwezigheid uit te breiden met deze allereerste order in Spanje”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Spanje is een van de doelmarkten in onze internationale expansiestrategie aangezien de elektrische busmarkt in Spanje de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal groeien. We kijken ernaar uit om Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) te ondersteunen bij hun overgang naar duurzaam vervoer.”

AMB is de overheidsadministratie van het grootstedelijk gebied Barcelona, een grote stedelijke agglomeratie die uit 36 gemeenten bestaat. AMB plant en exploiteert bus- en metronetwerken en andere duurzame vervoersdiensten. De 21 nieuwe Ebusco 2.2 bussen zullen worden gebruikt in de Metropolitan Bus diensten.

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Ebusco werd opgericht in 2012 en had op 31 december 2021 309 voltijdse werknemers in dienst. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Deurne, Nederland en heeft, naast zijn productiefaciliteiten in Deurne, een faciliteit van een derde partij in Xiamen, China.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.