Reisinformatie

9292 en Conclusion gaan langdurige samenwerking aan

Ondertekening samenwerking 9292 en Conclusion
Foto: ondertekening samenwerking 9292 en Conclusion. 9292/Conclusion

Het online platform voor actuele reisinformatie 9292 gaat samenwerken met IT-bedrijf Conclusion. De samenwerking duurt minimaal zeven jaar en gaat in eerste instantie over het organiseren van de app en website. Verder draagt het bedrijf zorg voor de veiligheid, continuïteit en wendbaarheid van de IT-omgeving van 9292. 

9292 en Conclusion hebben de intentie om samen naar een openbare cloud  – een online-omgeving waar data en informatie uit verschillende gedeelde infrastructuren worden opgeslagen – over te stappen. Tegelijkertijd gaan beide partijen aan de slag om ideeën uit te werken voor verbeteringen van het reizigersplatform. Het platform biedt naast actuele reisinformatie ook e-tickets aan en fungeert als aanbieder van deelmobiliteit, waaronder deelfietsen. 9292 speelt daarmee naar eigen zeggen in op de trend om de reiziger van deur tot deur integraal te ontzorgen.

De directeur van 9292, Joost Mortier, laat weten blij te zijn met de samenwerking. “De reisinformatiewereld staat nooit stil. Als 9292 vinden we het heel belangrijk om de reiziger continu te faciliteren met de juiste reisinformatie. Conclusion is een bekende IT-partner in het reizigersvervoer. Ik ben ervan overtuigd dat zij de juiste partij zijn om onze betrouwbaarheid te garanderen en tegelijkertijd ook mee te bewegen met de laatste ontwikkelingen en onze innovatieve ideeën.”

Prominente speler

Volgens John van der Steen, directeur reizigersvervoer bij Conclusion, sluit 9292 naadloos aan op de strategie van de IT-specialist. “Ze zijn een prominente speler in het reizigersvervoer, een sector waar wij al méér dan tien jaar een essentiële bijdrage leveren. Al snel bleek dat we op verschillende vlakken een match zijn. Niet alleen was er een persoonlijke en culturele klik, ook onze ambities komen overeen.”

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer