Wim Kurver, EBS, Breda

EBS-directeur prijst moed van OV-medewerkers

(Foto: Janny Mallee Original)

Omdat het OV is bestempeld als een vitale sector, rijden OV-voertuigen nog steeds ondanks de maatregelen om het coronavirus te beteugelen. Dat kan alleen maar door moedige medewerkers die elke dag weer de bus op gaan. Zij worden daarom hartelijk bedankt door EBS-directeur Wim Kurver. “Die moed van jullie, daar ben ik trots op”, stelt hij. 

De topman bij het busbedrijf reed afgelopen donderdag mee met een bus en merkte daarbij op dat medewerkers bang waren. Een angst die hij ook bij zichzelf herkent. “Dan is er moed nodig om ondanks de angst en onzekerheid de dingen te doen die we moeten doen. Jullie bewijzen elke dag dat jullie die moed hebben, door elke dag weer de bus op te gaan.”

OV-klantenbarometer

De topman bij EBS is de medewerkers ook erg dankbaar voor hun inspanningen in heel 2019, nu bekend is geworden hoe reizigers de vervoerder afgelopen jaar hebben beoordeeld. EBS kreeg opnieuw hoge cijfers in de OV-klantenbarometer. De concessie Waterland wist ruim een 8 te scoren en de relatief nieuwe concessies Haaglanden Streek en Voorne-Putten en Rozenburg werden beoordeeld met een 7,8. Dat is gelijk aan het landelijke gemiddelde. “Dat komt omdat jullie allemaal al jaren laten zien dat jullie je met moed en passie elke dag weer inzetten voor die reiziger en voor ons bedrijf.”

Hij noemt speciaal de uitzendkrachten, die hij deze week ‘met lood in zijn schoenen naar huis heeft moeten sturen’. Zij hebben volgens Kurver zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van EBS in de landelijke OV-klantenbarometer. “Wees dus trots op jezelf en op dit resulaat. En jullie staan er niet alleen voor. Ik ben er voor jullie, EBS is er voor jullie, en premier Rutte en de koning zijn er voor jullie.” Rutte stak het OV-personeel vorige week een hart onder de riem en zei dat medewerkers in het openbaar vervoer ‘fantastisch werk doen’.

Overleving vervoerders

Het is nu een onzekere tijd voor veel vervoerders, enerzijds omdat er beduidend minder OV rijdt en aan de andere kant omdat er minder mensen dan normaal van het openbaar vervoer gebruikmaken. Enkele weken geleden liet de voorzitter van OV-NL Pedro Peters nog weten dat de OV-sector door de coronacrisis al zeker 60 miljoen per maand in inkomsten misloopt bij een verlies van 50 procent van de reizigers. Dat is in werkelijkheid beduidend meer. Er is al een beroep gedaan op de overheid voor financiele steun, maar daar is tot nog toe nog geen beslissing over genomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.