Belang van goed zitten centraal tijdens Arbo-infodag van EBLO

Arbo-infodag EBLO
Foto: EBLO

In sectoren waarbij er veel wordt gezeten tijdens het werk, is de behoefte aan goed zitadvies groot. Zo ook in de OV-sector, merkt EBLO. Daarom organiseert dit bedrijf een speciale Arbo-infodag voor mensen werkzaam in het openbaar vervoer, waarbij belangrijke sprekers vertellen over (beter) zitten. 

EBLO organiseerde in 2019 ook al eens een Arbo-infodag om het belang van goed zitten meer onder de aandacht te brengen. Hierbij kwamen diverse onderwerpen aan bod. Zo werd er uitleg gegeven over de instelmogelijkheden van chauffeursstoelen, over trillingen en het effect hiervan op het lichaam en over het zogenoemde ‘nieuwe zitten’. Daarnaast werden er tips gegeven over het verlengen van de levensduur van de chauffeursstoel en werd de ISRI stoel met Memory-Card getoond. Deze stoel onthoudt de zitinstellingen van verschillende chauffeurs.

Vanwege het succes van de eerste editie wil EBLO opnieuw een Arbo-infodag organiseren. Naast de onderwerpen die al eerder aan bod kwamen, zal ook de Fleet Maintenance App van de zitspecialist verder worden toegelicht. Dit is een applicatie die inzichtelijk maakt wanneer stoelen om onderhoud vragen. Dit wordt gedaan middels een unieke QR-code die aan de stoel is gekoppeld, waarmee wordt afgeteld naar het volgende moment van onderhoud. Op de volgende Arbo-infodag is er echter ook ruimte voor andere zitgerelateerde vragen en onderwerpen.

Positieve ervaringen

De informatiedag is niet alleen bedoeld voor chauffeurs, maar voor iedereen die meer wil weten over wat goed zitten binnen het OV betekent. Een gevarieerde groep kwam dan ook op de vorige editie af. Zo waren er ook  inkopers, mensen van de technische dienst en directieleden aanwezig. Uit een enquête van EBLO die de bezoekers na afloop konden invullen bleek dat de dag gemiddeld met het rapportcijfer acht werd beoordeeld. De besproken onderwerpen werden als interessant ervaren en de informatie en uitleg als duidelijk. Een aantal mensen gaf bovendien aan interesse te hebben in een vervolggesprek over de onderwerpen die aan bod kwamen. Deze gelegenheid wil EBLO ook in de volgende editie bieden.

Lees ook: Alle niet-elektrische bussen van Arriva in Limburg over op HVO

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.