Multimodaal

Personeel Arriva en Keolis gaan 13 januari opnieuw staken

Regionale treinen rijden vrijdag 13 januari niet vanaf station Arnhem door staking cao Multimodaal. Foto: Wikipedia.

De stakingen bij regionale vervoerders Arriva en Keolis worden vanaf vrijdag 13 januari doorgezet. De bonden roepen hun leden op het werk voor 24 uur neer te leggen nu de werkgevers nog steeds geen gehoor hebben gegeven aan hun eisen. De stakingen hebben betrekking op de cao Multimodaal. 

Vrijdag 13 januari rijden er geen bussen en treinen van Arriva en Keolis op de plaatsen Goor, Tiel, Arnhem, Doetinchem, Winterswijk en Zutphen. Ook in Twente, Achterhoek en Rivierenland leggen medewerkers het werk neer. Vakbond FNV kondigt daarnaast aan dat maandag 16 januari stakingen in Dordrecht plaatsvinden.

“We moeten blijven doorvechten voor een goed cao Multimodaal. De kosten voor energie en het dagelijks levensonderhoud zijn enorm toegenomen, de inflatie is nog steeds heel hoog, maar Arriva en Keolis vertikken het om hun eigen medewerkers te compenseren terwijl dat in andere sectoren wel gebeurt”, zegt Wim Eilert, vakbondsbestuurder VVMC. “Het is echt schandalig, vooral als er ondertussen van de mensen wordt verwacht dat ze extra werken vanwege een tekort aan personeel.”

Cao Multimodaal

Het conflict draait om één van de twee cao’s in het streekvervoer, die voor zo’n 1300 werknemers van bedrijven als Qbuzz, Arriva en Keolis geldt. Deze cao staat los van de cao Openbaar Vervoer waar partijen momenteel aan het onderhandelen zijn. De stakers eisen onder meer 10 procent loonsverhoging en regelingen om de werkdruk te verminderen. Volgens FNV kwamen werkgevers hun afspraken meermaals niet na.

Vorige maand staakte het personeel van Arriva in het noorden van het land. Op 15 en 16 december lag het regionale treinverkeer in Groningen en Friesland plat. Op 19 december reden geen regionale treinen in Zuid-Oost Drenthe.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Personeel Arriva en Keolis gaan 13 januari opnieuw staken | OVPro.nl
Multimodaal

Personeel Arriva en Keolis gaan 13 januari opnieuw staken

Regionale treinen rijden vrijdag 13 januari niet vanaf station Arnhem door staking cao Multimodaal. Foto: Wikipedia.

De stakingen bij regionale vervoerders Arriva en Keolis worden vanaf vrijdag 13 januari doorgezet. De bonden roepen hun leden op het werk voor 24 uur neer te leggen nu de werkgevers nog steeds geen gehoor hebben gegeven aan hun eisen. De stakingen hebben betrekking op de cao Multimodaal. 

Vrijdag 13 januari rijden er geen bussen en treinen van Arriva en Keolis op de plaatsen Goor, Tiel, Arnhem, Doetinchem, Winterswijk en Zutphen. Ook in Twente, Achterhoek en Rivierenland leggen medewerkers het werk neer. Vakbond FNV kondigt daarnaast aan dat maandag 16 januari stakingen in Dordrecht plaatsvinden.

“We moeten blijven doorvechten voor een goed cao Multimodaal. De kosten voor energie en het dagelijks levensonderhoud zijn enorm toegenomen, de inflatie is nog steeds heel hoog, maar Arriva en Keolis vertikken het om hun eigen medewerkers te compenseren terwijl dat in andere sectoren wel gebeurt”, zegt Wim Eilert, vakbondsbestuurder VVMC. “Het is echt schandalig, vooral als er ondertussen van de mensen wordt verwacht dat ze extra werken vanwege een tekort aan personeel.”

Cao Multimodaal

Het conflict draait om één van de twee cao’s in het streekvervoer, die voor zo’n 1300 werknemers van bedrijven als Qbuzz, Arriva en Keolis geldt. Deze cao staat los van de cao Openbaar Vervoer waar partijen momenteel aan het onderhandelen zijn. De stakers eisen onder meer 10 procent loonsverhoging en regelingen om de werkdruk te verminderen. Volgens FNV kwamen werkgevers hun afspraken meermaals niet na.

Vorige maand staakte het personeel van Arriva in het noorden van het land. Op 15 en 16 december lag het regionale treinverkeer in Groningen en Friesland plat. Op 19 december reden geen regionale treinen in Zuid-Oost Drenthe.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.