Aanrijding Nieuwegein (foto: Regiotram Utrecht)

Gewonden door aanrijding tram en auto in Nieuwegein

Foto bij tweet U-OV/Regiotram Utrecht

In Nieuwegein zijn woensdagochtend zes personen lichtgewond geraakt door een aanrijding tussen een tram en personenauto. De tram is door de aanrijding ontspoord, melden vervoerder U-OV en de Veiligheidsregio Utrecht. Zowel in de auto als tram vielen gewonden. Vier zijn naar het ziekenhuis gebracht en twee naar de huisarts.

Het incident vond plaats bij de halte Doorslag aan de Roerdomplaan. De tram staat hier met de voorkant van het voertuig op het perron. Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding kon plaatsvinden. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Door het ongeval rijdt tram 60 naar IJsselstein de hele dag niet meer. Lijn 61 rijdt met een lagere frequentie wel weer naar Nieuwegein.

Derde incident in korte tijd

Het is de derde keer in ruim twee maanden dat een tram van U-OV betrokken raakt bij een aanrijding. In maart ontspoorde een tram op de Uithoflijn na een botsing met een bestelbus, die door rood reed. Vorige maand liep een tram ook al in Nieuwegein uit de rails na een aanrijding met een auto op een overweg. Beide incidenten zorgden voor veel schade aan de trambaan en bovenleiding; in Nieuwegein raakte ook de automobilist gewond.

Foto: Regiotram Utrecht

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gewonden door aanrijding tram en auto in Nieuwegein | OVPro.nl
Aanrijding Nieuwegein (foto: Regiotram Utrecht)

Gewonden door aanrijding tram en auto in Nieuwegein

Foto bij tweet U-OV/Regiotram Utrecht

In Nieuwegein zijn woensdagochtend zes personen lichtgewond geraakt door een aanrijding tussen een tram en personenauto. De tram is door de aanrijding ontspoord, melden vervoerder U-OV en de Veiligheidsregio Utrecht. Zowel in de auto als tram vielen gewonden. Vier zijn naar het ziekenhuis gebracht en twee naar de huisarts.

Het incident vond plaats bij de halte Doorslag aan de Roerdomplaan. De tram staat hier met de voorkant van het voertuig op het perron. Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding kon plaatsvinden. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Door het ongeval rijdt tram 60 naar IJsselstein de hele dag niet meer. Lijn 61 rijdt met een lagere frequentie wel weer naar Nieuwegein.

Derde incident in korte tijd

Het is de derde keer in ruim twee maanden dat een tram van U-OV betrokken raakt bij een aanrijding. In maart ontspoorde een tram op de Uithoflijn na een botsing met een bestelbus, die door rood reed. Vorige maand liep een tram ook al in Nieuwegein uit de rails na een aanrijding met een auto op een overweg. Beide incidenten zorgden voor veel schade aan de trambaan en bovenleiding; in Nieuwegein raakte ook de automobilist gewond.

Foto: Regiotram Utrecht

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.