Veolia, trein, Limburg

Transdev en NS willen door schikking ‘relatie normaliseren’

Veolia, trein, Limburg

Transdev, het moederbedrijf van Veolia, zet de rechtszaak tegen NS over de aanbestedingsfraude in Limburg niet door. De twee partijen hebben een schikking getroffen om op die manier het boek definitief te kunnen sluiten en zodat de onderlinge relatie kan normaliseren. Het is niet bekend hoe hoog de schikking is.

Vorig jaar gaf Veolia aan naar de rechter te stappen om de schade die de vervoerder had opgelopen door de fraude van NS bij de aanbesteding in Limburg te verhalen op NS. Eerdere gesprekken tussen de twee partijen over een schadevergoeding liepen op dat moment nog op niets uit.

Rechtszaak

Nadat de onregelmatigheden bij deze concessie aan het licht kwamen, diende Veolia klachten in bij de waakhond Autoriteit Consument en Markt. Ook begon het bedrijf een civiele procedure begonnen waarin het een vergoeding wilde vorderen van de schade die het bedrijf beweert te hebben geleden. Maar de twee partijen hebben nu toch besloten het geschil liever zonder verdere ruzie te willen oplossen.

“Dit is in het belang van de reizigers, de sector en alle personen die – veelal ongewenst – bij de kwestie betrokken zijn geraakt”, meldt NS. “Daarom zijn Transdev BBA en NS tot een schikking gekomen en zal Transdev BBA haar vordering tegen NS intrekking.” De beide vervoerders willen verder geen mededelingen doen over de bereikte schikking.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.