Elektrische bussen

OV Expo ’22: Bussen, bussen en nog meer bussen

VDL New Gen Citea LF122 City. Foto: VDL

Donderdag 6 oktober vindt OV Expo ’22 plaats. Een plek waar veel grote busbouwers de nieuwste bussen komen laten zien. Vergeet niet te registreren om de nieuwste bussen in levende lijve te zien. Hieronder een overzicht van welke bussen op de Expo in Houten te bewonderen zijn.

Caetano e.City Gold

De e.City Gold is een 100 procent elektrische lagevloerbus. De bus voldoet aan alle eisen die een bus in de stad nodig heeft. De bus is opgebouwd met een aluminium frame en staat bekend om zijn modulariteit, grote capaciteit, toegankelijkheid, veiligheid en comfort. Het is daarnaast makkelijk in gebruik en makkelijk in het onderhoud, zo schrijft Caetano op hun website. De range van de bus is maximaal 300 kilometer. Meer informatie van de elektrische stadsbus van Caetano is te vinden op de OV Expo ’22. Een team van Caetano zal aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

e.CityGold van Caetano

Ebusco

Ebusco heeft twee nieuwe bussen. De Ebusco 2.2 en de Ebusco 3.0. De bussen zijn helaas niet aanwezig op de OV Expo omdat er twee belangrijke exposities tegelijkertijd zijn, laat Stan Peeters weten. “We komen wel met een team en een informatiestand waar iedereen informatie kan inwinnen over de nieuwste bus.”

“De nieuwe bus van Ebusco doorbreekt de grenzen van het huidige busontwerp in het streven naar duurzaam openbaar vervoer”, schrijft Ebusco. Door het gebruik van lichte materialen en een lagere rolweerstand heeft de bus maar liefst een actieradius van 575 kilometer. De bus is een hele kostenefficiënte bus. Deze bus is ook genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Bekijk hier de andere genomineerden en stem op jouw favoriet.

Van Hool a12

De A-gamma modellen van Van Hool bestaan uit verschillende types: een bus van 12 of van 24 meter lang. Ook verschillen de bussen in aandrijving. Zo zijn er batterij-elektrische, waterstof en trolleybussen die allemaal 100% zero-emissie zijn. Op de OV Expo ’22 is de Van Hool A12 batterij-elektrische bus te bewonderen.

Met de nieuwe A-gamma buslijn bouwt het bedrijf verder op haar verworven kennis en ervaring op het vlak van milieuvriendelijke lijnbussen voor openbaar stads- en streekvervoer. Van Hool is klaar om een antwoord te geven op de steeds groeiende vraag van openbare vervoersmaatschappijen die hun vloten volop aan het ‘vergroenen’ zijn. Nog vóór de officiële aankondiging van het nieuwe A-gamma mocht Van Hool reeds 13 orders noteren, voor een totaal van 162 bussen. Deze bus met eigen ogen komen bekijken? Vergeet niet te registreren voor de OV Expo ’22.

A12-serie Van Hool.

VDL Citea LF122

VDL komt naar de OV Expo ’22 met een bus uit de Citea generatie. De batterijen liggen in deze elektrische bussen in de vloer en de muur is één stuk composiet. De bus heeft slimme energiemanagement, een klimaatsysteem en een ergonomische chauffeurs-omgeving.

De productie van de bus wordt niet uitbesteed aan landen met lage lonen. De bussen worden gebouwd in West-Europa op een CO2 neutrale manier. Ook probeert VDL zoveel mogelijk onderdelen van de bus lokaal te produceren zodat weinig CO2-uitstoot nodig is om de onderdelen te vervoeren. Maar liefst 80 procent van de bus wordt geleverd uit West-Europa. Op de OV Expo ’22 staat een heel team klaar om alle vragen over het hele productieproces en alle andere specificaties te beantwoorden.

Interieur van de nieuwe generatie Citra-bus van VDL.

Op de OV Expo ’22 zijn niet alleen veel bussen te bewonderen. Een programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en een netwerkdiner staan op het programma.

OV Expo ’22 is daarmee dé ontmoetingsplek, marktplaats en kenniscentrum voor de OV-sector in Nederland. Naast dit programma zal ook een panelgesprek plaatsvinden over de laatste ontwikkelingen in de sector en daarnaast wordt de OV Innovatieprijs uitgereikt. Vijf genomineerden maken kans op de felbegeerde prijs.

Wilt u dit niet missen? Registreer dan nu.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “OV Expo ’22: Bussen, bussen en nog meer bussen”

Cornelius Koelewijn|20.09.22|10:40

Nu nog reizigers, reizigers en nog meer reizigers…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OV Expo ’22: Bussen, bussen en nog meer bussen | OVPro.nl
VDL Citea LF 122
Elektrische bussen

OV Expo ’22: Bussen, bussen en nog meer bussen

VDL New Gen Citea LF122 City. Foto: VDL

Donderdag 6 oktober vindt OV Expo ’22 plaats. Een plek waar veel grote busbouwers de nieuwste bussen komen laten zien. Vergeet niet te registreren om de nieuwste bussen in levende lijve te zien. Hieronder een overzicht van welke bussen op de Expo in Houten te bewonderen zijn.

Caetano e.City Gold

De e.City Gold is een 100 procent elektrische lagevloerbus. De bus voldoet aan alle eisen die een bus in de stad nodig heeft. De bus is opgebouwd met een aluminium frame en staat bekend om zijn modulariteit, grote capaciteit, toegankelijkheid, veiligheid en comfort. Het is daarnaast makkelijk in gebruik en makkelijk in het onderhoud, zo schrijft Caetano op hun website. De range van de bus is maximaal 300 kilometer. Meer informatie van de elektrische stadsbus van Caetano is te vinden op de OV Expo ’22. Een team van Caetano zal aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

e.CityGold van Caetano

Ebusco

Ebusco heeft twee nieuwe bussen. De Ebusco 2.2 en de Ebusco 3.0. De bussen zijn helaas niet aanwezig op de OV Expo omdat er twee belangrijke exposities tegelijkertijd zijn, laat Stan Peeters weten. “We komen wel met een team en een informatiestand waar iedereen informatie kan inwinnen over de nieuwste bus.”

“De nieuwe bus van Ebusco doorbreekt de grenzen van het huidige busontwerp in het streven naar duurzaam openbaar vervoer”, schrijft Ebusco. Door het gebruik van lichte materialen en een lagere rolweerstand heeft de bus maar liefst een actieradius van 575 kilometer. De bus is een hele kostenefficiënte bus. Deze bus is ook genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Bekijk hier de andere genomineerden en stem op jouw favoriet.

Van Hool a12

De A-gamma modellen van Van Hool bestaan uit verschillende types: een bus van 12 of van 24 meter lang. Ook verschillen de bussen in aandrijving. Zo zijn er batterij-elektrische, waterstof en trolleybussen die allemaal 100% zero-emissie zijn. Op de OV Expo ’22 is de Van Hool A12 batterij-elektrische bus te bewonderen.

Met de nieuwe A-gamma buslijn bouwt het bedrijf verder op haar verworven kennis en ervaring op het vlak van milieuvriendelijke lijnbussen voor openbaar stads- en streekvervoer. Van Hool is klaar om een antwoord te geven op de steeds groeiende vraag van openbare vervoersmaatschappijen die hun vloten volop aan het ‘vergroenen’ zijn. Nog vóór de officiële aankondiging van het nieuwe A-gamma mocht Van Hool reeds 13 orders noteren, voor een totaal van 162 bussen. Deze bus met eigen ogen komen bekijken? Vergeet niet te registreren voor de OV Expo ’22.

A12-serie Van Hool.

VDL Citea LF122

VDL komt naar de OV Expo ’22 met een bus uit de Citea generatie. De batterijen liggen in deze elektrische bussen in de vloer en de muur is één stuk composiet. De bus heeft slimme energiemanagement, een klimaatsysteem en een ergonomische chauffeurs-omgeving.

De productie van de bus wordt niet uitbesteed aan landen met lage lonen. De bussen worden gebouwd in West-Europa op een CO2 neutrale manier. Ook probeert VDL zoveel mogelijk onderdelen van de bus lokaal te produceren zodat weinig CO2-uitstoot nodig is om de onderdelen te vervoeren. Maar liefst 80 procent van de bus wordt geleverd uit West-Europa. Op de OV Expo ’22 staat een heel team klaar om alle vragen over het hele productieproces en alle andere specificaties te beantwoorden.

Interieur van de nieuwe generatie Citra-bus van VDL.

Op de OV Expo ’22 zijn niet alleen veel bussen te bewonderen. Een programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en een netwerkdiner staan op het programma.

OV Expo ’22 is daarmee dé ontmoetingsplek, marktplaats en kenniscentrum voor de OV-sector in Nederland. Naast dit programma zal ook een panelgesprek plaatsvinden over de laatste ontwikkelingen in de sector en daarnaast wordt de OV Innovatieprijs uitgereikt. Vijf genomineerden maken kans op de felbegeerde prijs.

Wilt u dit niet missen? Registreer dan nu.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “OV Expo ’22: Bussen, bussen en nog meer bussen”

Cornelius Koelewijn|20.09.22|10:40

Nu nog reizigers, reizigers en nog meer reizigers…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.