Veolia, trein, Limburg

NS en oud Veolia-topman spreken nog over schadevergoeding

NS en de voormalig directeur van Veolia René de Beer onderhandelen nog over de mogelijke schadevergoeding voor De Beer. De oud-topman bij Veolia spande in november 2015 een rechtszaak aan tegen de spoorvervoerder, om zo te bewerkstelligen dat hij ook een schadevergoeding kreeg. De Beer vond het namelijk onterecht dat hij geen vergoeding heeft ontvangen, zoals veel andere topmannen die vanwege de aanbestedingsfraude in Limburg werden ontslagen.  

De Beer speelde een sleutelrol bij de aanbestedingsfraude in Limburg, omdat hij vertrouwelijke informatie over Veolia zou hebben doorgespeeld aan NS. Die informatie gebruikte NS om de OV-concessie in Limburg te winnen. De totale contractwaarde van deze concessie is ruim twee miljard euro. Nadat de aanbestedingsfraude bij de OV-concessie in Limburg aan het licht kwam, werden meerdere topmannen bij NS en diens dochterondernemingen ontslagen of op non-actief gesteld. Zij hebben volgens De Beer allemaal een schadevergoeding gekregen of bleven loon ontvangen.

Rechtszaak

NS vroeg in december twee weken de tijd om na te denken over een mogelijke schikking. Wanneer de twee partijen er niet met elkaar uit konden komen, zou de rechtbank een uitspraak doen. Die rechtszaak zou eigenlijk vrijdag plaatsvinden, maar een woordvoerster van de rechtbank meldt aan omroep L1 dat beide partijen om een uitstel hebben gevraagd. De onderhandelingen tussen De Beer en NS zouden nog in volle gang zijn.

De rechter spoorde er bij NS en De Beer op aan om er samen uit te komen. Hij vond namelijk dat de manier waarop De Beer was behandeld in vergelijking met andere topmannen leek te wringen. Directeur Timo Huges van NS, moest bijvoorbeeld ook zijn functie neerleggen, maar hij kreeg na zijn ontslag 175.000 euro mee. En volgens De Beer was Huges de hoofdschuldige tijdens de onregelmatigheden. De Beer kreeg geen schadevergoeding mee, raakte zijn baan kwijt en zegt ook nu geen nieuwe baan te kunnen krijgen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS en oud Veolia-topman spreken nog over schadevergoeding”

kees boer|16.01.16|23:26

Als de andere NS topmannen een vergoeding ontvingen dat moet de Beer dat ook krijgen;om een lang verhaal kort te maken lijkt dit uit te draaien op KLASSE JUSTITIE ! EEN MAG EEN KOE STELEN, ANDER MAG NIET OVER HET KEK KIJKEN !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS en oud Veolia-topman spreken nog over schadevergoeding | OVPro.nl
Veolia, trein, Limburg

NS en oud Veolia-topman spreken nog over schadevergoeding

NS en de voormalig directeur van Veolia René de Beer onderhandelen nog over de mogelijke schadevergoeding voor De Beer. De oud-topman bij Veolia spande in november 2015 een rechtszaak aan tegen de spoorvervoerder, om zo te bewerkstelligen dat hij ook een schadevergoeding kreeg. De Beer vond het namelijk onterecht dat hij geen vergoeding heeft ontvangen, zoals veel andere topmannen die vanwege de aanbestedingsfraude in Limburg werden ontslagen.  

De Beer speelde een sleutelrol bij de aanbestedingsfraude in Limburg, omdat hij vertrouwelijke informatie over Veolia zou hebben doorgespeeld aan NS. Die informatie gebruikte NS om de OV-concessie in Limburg te winnen. De totale contractwaarde van deze concessie is ruim twee miljard euro. Nadat de aanbestedingsfraude bij de OV-concessie in Limburg aan het licht kwam, werden meerdere topmannen bij NS en diens dochterondernemingen ontslagen of op non-actief gesteld. Zij hebben volgens De Beer allemaal een schadevergoeding gekregen of bleven loon ontvangen.

Rechtszaak

NS vroeg in december twee weken de tijd om na te denken over een mogelijke schikking. Wanneer de twee partijen er niet met elkaar uit konden komen, zou de rechtbank een uitspraak doen. Die rechtszaak zou eigenlijk vrijdag plaatsvinden, maar een woordvoerster van de rechtbank meldt aan omroep L1 dat beide partijen om een uitstel hebben gevraagd. De onderhandelingen tussen De Beer en NS zouden nog in volle gang zijn.

De rechter spoorde er bij NS en De Beer op aan om er samen uit te komen. Hij vond namelijk dat de manier waarop De Beer was behandeld in vergelijking met andere topmannen leek te wringen. Directeur Timo Huges van NS, moest bijvoorbeeld ook zijn functie neerleggen, maar hij kreeg na zijn ontslag 175.000 euro mee. En volgens De Beer was Huges de hoofdschuldige tijdens de onregelmatigheden. De Beer kreeg geen schadevergoeding mee, raakte zijn baan kwijt en zegt ook nu geen nieuwe baan te kunnen krijgen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS en oud Veolia-topman spreken nog over schadevergoeding”

kees boer|16.01.16|23:26

Als de andere NS topmannen een vergoeding ontvingen dat moet de Beer dat ook krijgen;om een lang verhaal kort te maken lijkt dit uit te draaien op KLASSE JUSTITIE ! EEN MAG EEN KOE STELEN, ANDER MAG NIET OVER HET KEK KIJKEN !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.